Ανδρουλάκης από Χανιά: Να ξαναπιάσουμε το νήμα της ιστορίας - Τι ανέφερε για τα Ελληνοτουρκικά

Κρήτη
Ανδρουλάκης από Χανιά: Να ξαναπιάσουμε το νήμα της ιστορίας - Τι ανέφερε για τα Ελληνοτουρκικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον Βατόλακκο Χανίων, ο Πρόεδρους του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κάλεσε το λαό να στηρίξει τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου απέναντι στη δεξιά και τη συντήρηση

Μήνυμα νίκης της δημοκρατικής παράταξης έστειλε χθες, Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, στην πρώτη του πολιτική ομιλία στην Κρήτη ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από τον Βατόλακκο Χανίων κάλεσε το λαό να στηρίξει τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου απέναντι στη δεξιά και τη συντήρηση, εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τα ενεργειακά.

«Το ΠΑΣΟΚ έγινε μεγάλο όταν ήταν κίνημα λαού, ασπίδα των ευάλωτων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορική παρακαταθήκη του Κινήματος και περιγράφοντας το όραμα του, ενώ είπε ότι στόχος είναι να ξαναγίνει η δημοκρατική παράταξη ο ισχυρός πόλος απέναντι στη δεξιά και τη συντήρηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με φόντο τα ενεργειακά και την εξάρτηση της χώρας μας από εισαγόμενα καύσιμα. «Κάποιοι χαϊδεύοντας το λόμπι του φυσικού αερίου τους έδωσαν όλη την ενεργειακή μετάβαση να την κρατούν σφιχτά στα χέρια τους» επεσήμανε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεδίπλωσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την στήριξη του ΕΣΥ, την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας , αλλά και την εξωτερική πολιτική με έμφαση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας πως προτεραιότητα είναι να μπει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Στην πρώτη του ανοιχτή πολιτική ομιλία στην Κρήτη μετά την εκλογή του ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα στους πολιτικούς του αντιπάλους σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ δεν είναι εργαλείο στα χέρια τους αλλά το όπλο του ελληνικού λαού που θα γκρεμίσει το δικομματισμό. Μίλησε τέλος για νέο πολιτικό ήθος που δεν θα εκμεταλλεύεται τα αδιέξοδα του ελληνικού λαού.

Νωρίτερα, είχε επαναλάβει τη θέση οτι το θέμα της παρακολούθησης των τηλεφώνων του δεν είναι προσωπικό ζήτημα, αλλά ι ζήτημα δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας "ύποπτη" την στάση του Μεγάρου Μαξίμου, να προσπαθεί όπως υποστήριξε να υποβαθμίσει το θέμα.

Ο κ. Ανδρουλάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα υποστήριξε οτι "στελέχη της ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαχέουν fake news" στην ελληνική κοινωνία, τονίζοντας οτι περιμένει απο τους αρμόδιους θεσμούς και τη δικαιοσύνη να πουν ποιοί κρύβονται πίσω απο τις παρακολουθήσεις. 

Ακόμα χαρακτήρισε πρωτοφανές " το γεγονός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", υποστηρίζοντας οτι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ψέματα οτι αυτό συνέβη και με άλλους.

«Να μας πει τα ονόματα ευθέως η ΝΔ σε ποιούς άλλους Ευρωβουλευτές που έγινε έλεγχος απο όλες τις χώρες, βρέθηκε κάτι παρόμοιο. Αν λοιπόν δεν ξέρουν, μην προσπαθούν μέσα απο fake news να υποβαθμίσουν το θέμα αυτό. Ας αφήσουν την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, είναι θέμα δημοκρατίας, δεν ειναι προσωπικό ζήτημα. Εγώ δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αφήσει αυτή την ιστορία να περάσει έτσι», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , συνοδευόμενος απο στελέχη του κόμματος του επισκέφθηκε το κέντρο της πόλης όπου συνομίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News