Χανιά: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 54χρονος οδηγός - Τι υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα

Κρήτη
Χανιά: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 54χρονος οδηγός - Τι υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο στα Χανιά τον τελευταίο μήνα έχουν χάσει τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα τέσσερα νέα παιδιά από 15 έως 23 ετών και δύο γυναίκες 65 ετών

Ελεύθερος αφέθηκε ο 54χρονος χειριστής της μπετονιέρας που χθες το μεσημέρι παρέσυρε μια 65χρονη γυναίκα στην Κάντανο Χανίων με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να εκπνεύσει.

Ο 54χρονος πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα Χανίων σοκαρισμένος σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 και φέρεται να υποστήριξε ότι έκανε όπισθεν και πως δεν αντιλήφθηκε ότι χτύπησε την άτυχη 65χρονη.

Πρόκειται για το 33ο θύμα τροχαίου δυστυχήματος στο νησί από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, αριθμός που κατατάσσει την περιφέρεια Κρήτης στις πρώτες στην Ελλάδα σε αριθμό θυμάτων τροχαίων.

Την ίδια ώρα μετά και την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου κατά την τελευταία επίσκεψη του στην Κρήτη, οι έλεγχοι για τροχονομικές παραβάσεις αυξήθηκαν κατά 30% .

Με την κοινωνία να παρακολουθεί μουδιασμένη έναν ανελέητο πόλεμο στην άσφαλτο, οι αρχές απευθύνουν έκκληση τους οδηγούς για τήρηση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς, για ένα δρόμο με πολλά προβλήματα και παγίδες τόσο για πεζούς όσο και για οδηγούς, κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Καντάνου.

Μόνο στα Χανιά τον τελευταίο μήνα έχουν χάσει τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα τέσσερα νέα παιδιά από 15 έως 23 ετών και δύο γυναίκες 65 ετών.

Το χρονικό

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το μεσημέρι στα Χανιά μία 65χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα παράσυρσης και εγκατάλειψης από οδηγό μπετονιέρας. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13:30 το μεσημέρι, σε κεντρικό σημείο της Καντάνου. Η γυναίκα βρέθηκε να κείτεται στην άσφαλτο από περιστατικούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μαρτυρίες για εμπλοκή οχήματος στο περιστατικό.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καντάνου, έχοντας τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας της, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία της πνοή.

Μετά από έρευνα των Αρχών, διαπιστώθηκε η εμπλοκή μπετονιέρας στην υπόθεση, με την Αστυνομία να αναζητά, να βρίσκει και να συλλαμβάνει τον 54χρονο οδηγό της, σε βάρος του οποίου θα σχηματιστεί δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο οδηγός της μπετονιέρας φαίνεται να έκανε όπισθεν την ώρα που η 65χρονη διέσχιζε τον δρόμο, με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο.

Ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News