Χανιά: Έρχεται έρευνα του ΜΑΙΧ με στόχο την αναβάθμιση του τουρισμού

Κρήτη
Χανιά: Έρχεται έρευνα του ΜΑΙΧ με στόχο την αναβάθμιση του τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταξύ άλλων το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων φιλοδοξεί να συμβάλει και στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν

Στη διερεύνηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς, του προφίλ και στην αξιολόγηση του βαθμού ικανοποίησης των επισκεπτών, που επιλέγουν τα Χανιά ως τελικό προορισμό, εστιάζει η έρευνα που θα διενεργήσει για τον τουρισμό της πόλης το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε χθες με το δήμο Χανίων. Σκοπός της έρευνας είναι να ενισχυθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος και να συμβάλει στις προσπάθειες επιμήκυνσης της σεζόν.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης  υπογράμμισε ότι «μέσα από τη συνεργασία αυτή θα μπορέσουμε να λάβουμε ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα σε σχέση με τις παρατηρήσεις, τις επισημάνσεις, τον βαθμό ικανοποίησης αλλά κυρίαρχα τα προβλήματα, στα οποία θα πρέπει να στρέψουμε τις πολιτικές μας, ώστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία, που ζουν κατά την επίσκεψή τους εδώ οι ξένοι τουρίστες».

Δίνοντας ενδεικτικά στοιχεία για τα φετινά χαρακτηριστικά του τουρισμού στα Χανιά ο διευθυντής του ΜΑΙΧ κ. Γιώργος Μπαουράκης τόνισε ότι καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση στις αφίξεις Αμερικανών λόγω ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου και μάλιστα εκφράζουν διάθεση και για επενδύσεις. «Είναι η πρώτη φορά στα Χανιά που έχουμε κατακλειστεί από Αμερικανούς οι οποίοι απ ότι βλέπω και παρατηρεί και όλη η ομάδα του ΜΑΙΧ έχουν μία τάση να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα Χανιά, να αγοράσουν σπίτια. Πρόκειται για μία νέα οικονομική στροφή, μία ήπια ανάπτυξη, η οποία συνάδει με το περιβάλλον και μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για τον νομό Χανίων και την Κρήτη γενικότερα» σημείωσε ο κ. Μπαουράκης.

Για τη συνεργασία ΜΑΙΧ – δήμου Χανίων ο κ. Μπαουράκης σχολίασε ότι  είναι διαχρονική και σκοπό έχει να αναβαθμίσει και να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο στα Χανιά με νέους προορισμούς, νέες αφίξεις και νέα εισοδηματικά κριτήρια.

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού του δήμου Χανίων κ. Νεκτάριος Ψαρουδάκης μιλώντας για τη σημασία της έρευνας σημείωσε ότι «το 2022 είναι μία πολύ σημαντική χρόνια, μία χρονιά - κόμβος για τον τουρισμό, αφού έπειτα από δύο χρόνια με τον COVID-19, δεχόμαστε πλέον με νέες συνθήκες νέους επισκέπτες. Τα στοιχεία αυτά θα αποτυπωθούν, μέσω της έρευνας, δίνοντας ένα αποτέλεσμα, που θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για το επόμενο διάστημα».

Για τη διενέργεια της έρευνας θα χρησιμοποιηθεί ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, με τη χρήση προσωπικών έξυπνων συσκευών. Η ομάδα του ΜΑΙΧ απευθύνεται σε τουρίστες κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News