Στα Χανιά ο πρώτος κήπος της Ειρήνης στην χώρα - Ποιος ο συμβολισμός του

Κρήτη
Στα Χανιά ο πρώτος κήπος της Ειρήνης στην χώρα - Ποιος ο συμβολισμός του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την Ισπανία και την Ιταλία, η Ελλάδα γίνεται χάρη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, η τρίτη χώρα στην οποία ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος ο Κήπος της Ειρήνης έρχεται να υλοποιήσει το έργο του

Με μια συλλογή ελαιοδέντρων από 21 χώρες της Ευρώπης, ο κήπος της Ειρήνης που εγκαινιάστηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, γίνεται ο τρίτος σε επίπεδο Ευρώπης που στέλνει μηνύματα συναδέλφωσης των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Ανώτατων Μεσογειακών Αγρονομικών Σπουδών και της διοίκησης του ΜΑΙΧ που υλοποιήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο της Μαδρίτης «ο Κήπος της Ειρήνης».

Μετά την Ισπανία και την Ιταλία, η Ελλάδα γίνεται χάρη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, η τρίτη χώρα στην οποία ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος ο Κήπος της Ειρήνης έρχεται να υλοποιήσει το έργο του.  Η δημιουργία, ενός κήπου με ελαιόδεντρα διαφόρων ποικιλιών με προέλευση από τη λεκάνη της Μεσογείου δεν έχει μόνο περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά αλλά και επίκαιρους συμβολισμούς.

Τον κήπο της Ειρήνης στο περιαστικό πάρκο του ΜΑΙΧ εγκαινίασε η Ντόρα Μπακογιάννη στο περιθώριο της συνεδρίασης του Διεθνούς Κέντρου Ανώτατων Μεσογειακών Αγρονομικών Σπουδών. Κάθε ελαιόδεντρο που συγκροτεί τον Κήπο της Ειρήνης συνοδεύεται από πιστοποιητικό ελέγχου και από τεχνικό δελτίο που αναφέρει τη χώρα προέλευσης, τη χρήση και βοτανικά χαρακτηριστικά της αντίστοιχης ποικιλίας. Ο επόμενος κήπος της ειρήνης πρόκειται να δημιουργηθεί  στα σύνορα Ισραήλ-Παλαιστίνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News