Χανιά: Μεγαλώνει η αγωνία για τον 44χρονο κολυμβητή που αγνοείται

Κρήτη
Χανιά: Μεγαλώνει η αγωνία για τον 44χρονο κολυμβητή που αγνοείται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 44χρονος, ελληνικής καταγωγής, κολυμπούσε στη θάλασσα του Φραγκοκάστελου όταν χάθηκαν τα ίχνη του και κινητοποιήθηκαν οι αρχές

Χωρίς αποτέλεσμα προς το παρόν, συνεχίζονται σήμερα, Κυριακή 24 Ιουλίου, οι έρευνες στη νότια Κρήτη για τον εντοπισμό του 44χρονου κολυμβητή που χάθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή του Φραγκοκάστελου στα Σφακιά.  Από το πρωί του Σαββάτου 23 Ιουλίου τις έρευνες συνδράμει και ελικόπτερο σούπερ πούμα ενώ δύναμη του λιμενικού σώματος και ιδιώτες χτενίζουν την περιοχή.

Ο 44χρονος, ελληνικής καταγωγής, κολυμπούσε στη θάλασσα του Φραγκοκάστελου όταν χάθηκαν τα ίχνη του και κινητοποιήθηκαν οι αρχές. Την ημέρα της εξαφάνισης του σε όλο το νότιο κρητικό πέλαγος έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως 6 Μποφόρ ενώ οι ριπές ανέμων στην ευρύτερη περιοχή έφταναν σε ταχύτητα τα πενήντα πέντε χιλιόμετρα. Οι συνθήκες ήταν απαγορευτικές για κολύμβηση στις περισσότερες θάλασσες της νοτιοδυτικής Κρήτης.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του κολυμβητή παίρνουν μέρος από θαλάσσης το Ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σταθμού Σφακίων και σκάφη ιδιωτών από την περιοχή, το παράκτιο μέτωπο ερευνούν δύο οχήματα με προσωπικό του λιμενικού σταθμού ενώ συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Η συνδρομή του κρίθηκε απαραίτητη δεδομένου ότι οι ισχυροί βοριάδες που εξακολουθούσαν να πνέουν ως το μεσημέρι του Σαββάτου, δεν ευνοούσαν τις έρευνες στη θάλασσα.  Η αγωνία των οικείων του έχει κορυφωθεί ενώ όσο οι ώρες περνούν και οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, οι ελπίδες να εντοπιστεί σώος λιγοστεύουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News