Απάτη 322.000 ευρώ στα Χανιά: Πώς εμπλέκεται η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου «κολαστήριο»

Κρήτη
Απάτη 322.000 ευρώ στα Χανιά: Πώς εμπλέκεται η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου «κολαστήριο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια απίστευτη απάτη εις βάρος ηλικιωμένης στα Χανιά ήρθε στο φως τα προηγούμενα 24ωρα - Πώς εμπλέκεται η ιδιοκτήτρια του άλλοτε γηροκομείου «Αγία Σκέπη» των Χανίων

Μια απίστευτη απάτη εις βάρος ηλικιωμένης στα Χανιά ήρθε στο φως τα προηγούμενα 24ωρα, όπου εγκληματική ομάδα κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 320.000 ευρώ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της εξασφαλίζοντας έτσι πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες της ιδίας και του συζύγου της. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η 68χρονη ιδιοκτήτρια του γηροκομείου «κολαστήριο» στα Χανιά.

Ειδικότερα, η επι μακρόν απάτη εις βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας και του συζύγου της, ξεκίνησε το 2019, όταν η 70χρονη πήγε σε ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας στα Χανιά, αναζητώντας οικιακή βοηθό για τον σύζυγό της που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Εκεί, η 55χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, η οποία φέρεται να είναι το «μεγάλο αφεντικό» της απάτης, κατάφερε να την πείσει να καταβάλει μερικές χιλιάδες ευρώ, δήθεν για να μεταφέρουν την οικιακή βοηθό από το εξωτερικό, στα Χανιά. Η ανυποψίαστη 70χρονη, πείστηκε από τα επιχειρήματα και τις προφάσεις της 55χρονης, δίνοντας έτσι τα χρήματα. Ωστόσο, όπως είναι προφανές, η οικιακή βοηθός δεν ήρθε ποτέ και τα χρήματα είχαν ήδη «πετάξει» στην τσέπη της εγκληματικής ομάδας.

Στην συνέχεια, τέλη του 2020 το αδίστακτο κύκλωμα κατάφερε να πείσει την 70χρονη να στείλει τον άνδρα της στο γηροκομείο «Αγία Σκέπη», όπου κατάφεραν να του αποσπούν και από κει χρήματα. Σημειώνεται πως όταν αποκαλύφθηκαν τα όσα συνέβαιναν μέσα στο γηροκομείο «Αγία Σκέπη», ο ηλικιωμένος έφυγε για περίπου 10 ημέρες απο το ίδρυμα. Ωστόσο, η διοίκηση του γηροκομείου τον μετέπεισε να επιστρέψει.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη 55χρονη είχε προφυλακιστεί πριν ακόμη αρχίσουν οι αποκαλύψεις για τους θανάτους και την κακομεταχείριση των ηλικιωμένων. Καθώς εμπλέκεται σε σωρεία καταγγελιών για εξαπάτηση ηλικιωμένων.

Το ανυποψίαστο ζευγάρι, δεν είχε καταλάβει την πλεκτάνη που είχε στηθεί σε βάρος τους, καθώς η εγκληματική ομάδα των «πέντε» κατάφερνε να αποσπά με διάφορους τρόπους και προφάσεις, χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό. Ειδικότερα, ο ένας εκ συλληφθέντων, ο οποίος είναι τοπογράφος μηχανικός, είπε στην ηλικιωμένη ότι δήθεν έπρεπε να δηλώσουν στο κτηματολόγιο, ένα χωράφι που είχε στην κατοχή της, κάτι που προφανώς δεν έγινε ποτέ καθώς το πούλησαν και πήραν το αντίτιμό του.

Παράλληλα, η ηλικιωμένη πείστηκε μέχρι και να πουλήσει το αυτοκίνητό της, ωστόσο τα χρήματα, όπως ήταν φυσικό επακόλουθο, κατέληξαν στα χέρια του κυκλώματος, ενώ την ίδια στιγμή, αποσπούσαν σταδιακά τις συντάξεις της, από τον τραπεζικό της λογαριασμό. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, το οποίο αποκάλυψε την δράση του αδίστακτου κυκλώματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News