Χανιά

Χανιά: Αυτοδιοικητικός δέχτηκε επίθεση σε έλεγχο για ομπρελοκαθίσματα

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της επίθεσης που δέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου Μανόλης Τσιτωνάκης

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της επίθεσης που δέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου Μανόλης Τσιτωνάκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησε έπειτα από παράπονα κατοίκων της περιοχής για την έκταση που καταλαμβάνουν ομπρελοκαθίσματα σε παραλίες.

Την επίθεση καταδίκασε με γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισημαίνοντας τα εξής: «Θέλω να καταδικάσω την αήθη επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, Μανόλης Τσιτωνάκης, στην προσπάθειά του να επιτελέσει το καθήκον του, προς όφελος των συνδημοτών μας.

Ο κ. Τσιτωνάκης, δεχόμενος δικαιολογημένα παράπονα από κατοίκους της περιοχής σε σχέση με την έκταση που καταλαμβάνουν τα ομπρελοκαθίσματα στις παραλίες, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, ενημέρωσε - ως όφειλε - την Κτηματική Υπηρεσία του νομού Χανίων για έλεγχο και καθορισμό ορίων για όλες εν γένει τις ακτές της κοινότητας Κουνουπιδιανών.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκε πρόστιμο στους παραβάτες, μεταξύ των οποίων και προς επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος στη συνέχεια επιτέθηκε φραστικά και σωματικά στον κ. Τσιτωνάκη.

Τέτοιου είδους επιθέσεις πλήττουν βάναυσα τους δημοκρατικούς θεσμούς, προσβάλλουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ηθική των τοπικών κοινωνιών και έχουν μόνο στόχο να διασπείρουν τον τρόμο και να σπιλώσουν κάθε μορφή νομιμότητας, προκαλώντας τελικά ανεπανόρθωτο κακό στην κοινωνία και τους ανθρώπους της.

Και ενώ η υπόθεση έχει λάβει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδικάζω απερίφραστα, για ακόμα μια φορά, τέτοιες απρόκλητες, εχθρικές και εκφοβιστικές ενέργειες. Τέτοιες επιθέσεις δεν είναι απλά χτυπήματα κατά της ανθρώπινης ζωής, αλλά αφορούν στη θεσμική υποχρέωση και το καθήκον των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης ως προς την περιφρούρηση του δημόσιου χώρου. Τονίζω κατηγορηματικά πως κανείς εργαζόμενος, κανείς πρόεδρος ή αιρετός του Δήμου Χανίων δε θα μείνει μόνος του, ούτε απροστάτευτος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια