Παρασιά: Το καλύτερο αντικριστό στον Βάμο Αποκορώνου που αξίζει να δοκιμάσεις

Χανιά
Παρασιά: Το καλύτερο αντικριστό στον Βάμο Αποκορώνου που αξίζει να δοκιμάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την περίοδο έχουμε αρκετούς λόγους να αναζητήσουμε ένα αυθεντικό παραδοσιακό κρητικό ταβερνάκι

H «Παρασιά» στο Βάμο Χανίων είναι μια βέρα ταβέρνα, από τις λίγες, που χρησιμοποιεί μόνο εκλεκτά υλικά από την Κρήτη και σερβίρει εκπληκτικά νόστιμο σπιτικό φαγητό, ποικιλίες ορεκτικών και συγκλονιστικό αντικριστό.

Η Παρασιά μετέτρεψε ένα παραδοσιακό μπακάλικο της δεκαετίας του '60 που σε ταξίδευε με τις ανατολίτικες αλλά και κρητικές γεύσεις, σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, γεμάτο από γεύσεις και αρώματα της Κρήτης.

Το κλασικό ντεκόρ μπακάλικου, με τα τσίγκινα και τα συλλεκτικά σκεύη και την ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα που επικρατεί, συνθέτουν έναν χώρο μέσα στη φύση της περιοχής που φαίνεται ξεκάθαρα πως αγαπάει και τιμάει την παράδοση, το παρελθόν και την ιστορία. Ασφαλώς όχι μόνο στη διακόσμιση, αλλά και στο μενού με συνταγές παραδοσιακά κρητικές! Χωρίς να προκληθούν παρεμβάσεις και αλλοιώσεις, σε ένα πέτρινο κτίσμα 200 ετών, συναντήθηκαν το μεράκι του χθες, με την «αναγέννηση της κρητικής Κουζίνας»!

Το αντικριστό αρνί μαγειρεμένο με αυθεντικό τρόπο, μέσα από μία συνταγή που ταξιδεύει στους αιώνες και φρέσκα τοπικά υλικά, όταν μάλιστα συνοδεύονται από ρακή, τσικουδιά ή τοπικό κρασί από τους κρητικούς αμπελώνες, υπό το άκουσμα της κρητικής λύρας, όλα συνηγορούν στη διαπίστωση ότι εδώ θα φάτε καλή κρητική κουζίνα!

Η παρασιά είναι η πέτρινη εστία (τζάκι), όπου οι γυναίκες  έψηναν σε τσουκάλι το φαγητό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News