Γιάννης Οικονόμου από Χανιά: «Θα στηρίξουμε τον περιφερειακό Τύπο» (βίντεο)

Χανιά
Γιάννης Οικονόμου από Χανιά: «Θα στηρίξουμε τον περιφερειακό Τύπο» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Οικονόμου που βρέθηκε στα Χανιά σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είπε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και όχι εκλογές»

Μέτρα σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο για να στηριχτούν οι περιφερειακές εφημερίδες, παρουσίασε στη διάρκεια της παραμονής του στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στα Χανιά όπου διεξάγεται συνάντηση του ΣΗΠΕ με αφορμή την σύγκληση της 25ης ετήσιας, εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης των μελών του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Βασικός πυλώνας των μέτρων είναι οι ενισχύσεις, με κυριότερη αυτή που αφορά στο υψηλό κόστος του χαρτιού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επαναλάβει και θα ξαναδώσει στήριξη, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια. «Θα ενισχύσουμε το μεταφορικό κόστος, θα ενισχύσουμε μέρος της ανατίμησης του χαρτιού, ενισχύσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές σε ότι αφορά το ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ» είπε ο κ. Οικονόμου.

Επιπλέον, έκανε γνωστή την πρόθεση της κυβέρνησης  να ενισχύσει τις εφημερίδες της περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό του ψηφιακού εξοπλισμού τους. Σύντομα αναμένεται να αρχίσει και η διαβούλευση για το νομοσχέδιο που αφορά στην ενίσχυση της διαφάνειας στον Τύπο. Πρόσθεσε δε πως δρομολογούνται και άλλες παρεμβάσεις, που ως στόχο έχουν «να διαμορφώσουν τις συνθήκες ώστε να απαντά με επάρκεια ο τύπος της περιφέρειας στις αλλαγές που χαρακτηρίζουν τον κλάδο, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει».  

«Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και όχι εκλογές»

Σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και με ειλικρίνεια και νομίζω πως ούτε η αποσπασματική και επιλεκτική ερμηνεία των απόψεων του ούτε πολύ περισσότερο η διαστρέβλωση των απόψεων του, έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω στο δημόσιο διάλογο σε ότι αφορά το θέμα», ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα, στήριξη της κοινωνίας και στιβαρή πολιτική και όχι εκλογές.

«Τα βασικά ζητούμενα της κοινωνίας σήμερα είναι πως θα ανταπεξέλθουμε στην πίεση που έχουμε από την εισαγόμενη ακρίβεια από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, πως θα έχουμε μια πολιτική ουσιαστικής στήριξης για να μετριάσουμε το αποτύπωμα της κρίσης και βεβαίως πώς με την πολιτική μας θα υπερασπιζόμαστε τα δίκαια της πατρίδας μας απέναντι σε ένα κόσμο που αλλάζει, απέναντι σε ένα γείτονα που είναι ανήσυχος και αναθεωρητικός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το κόστος της ενέργειας ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι από την 1η Ιουλίου αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Σημείωσε ότι «ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η πλατφόρμα για να επιστραφεί στους πολίτες ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της υπερβάλλουσας χρέωσης και για αυτούς που κατανάλωσαν πάνω από 300 κιλοβατώρες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννης Οικονόμου χαιρέτησε τις εργασίες της συνάντησης του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων που ολοκληρώνεται σήμερα με την τακτική συνέλευση των μελών του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News