Χανιά: Συναντήσεις εργασίας στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου

Κρήτη
Χανιά: Συναντήσεις εργασίας στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε εργαστήρια, στα οποία συμμετέχουν μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και εκπρόσωποι από ελληνικά πανεπιστήμια, πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο, Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Ιουνίου, στα Χανιά

Πέντε εργαστήρια, στα οποία συμμετέχουν μέλη του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και εκπρόσωποι από ελληνικά πανεπιστήμια, πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο, Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Ιουνίου, στα Χανιά, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΣΗΠΕ για τον εμπλουτισμό των θέσεων του Συνδέσμου ενόψει της διαβούλευσης για τα σχέδια νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και για το μητρώο εντύπων και ηλεκτρονικών ενημερωτικών μέσων.

Τα εργαστήρια «φιλοξενούνται» στις εγκαταστάσεις του Ιντσιτούτου Επαρχιακού Τύπου στην περιοχή των Αγίων Πάντων Αποκορώνου όπου το Σάββατο 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και η 25η ετήσια, τακτική, εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των μελών του ΣΗΠΕ. Το Ιντσιτούτο, μετά απο δύο χρόνια που παρέμεινε κλειστό λόγω της πανδημίας, «άνοιξε» τις πύλες του για ένα τριήμερο αφιερωμένο στον περιφερειακό Τύπο.

Μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση του διημέρου, ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ, Γιώργος Κατσαϊτης, αναφέρθηκε στην λειτουργία του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου σημειώνοντας ότι αποτελεί υποχρέωση του Συνδέσμου η στήριξή του. «Κάνουμε το αυτονόητο. Θέλουμε το Ινστιτούτο να καταστεί ένας δυνατός οργανισμός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το διήμερο διεξαγωγής των εργαστηρίων, ο κ. Κατσαϊτης επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας των ημερησίων εφημερίδων, υπογραμμίζοντας ότι «ο λόγος του ΣΗΠΕ πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα βασικά θέματα της συζήτησης είναι η νέα οικονομία των ΜΜΕ , το μητρώο ενημερωτικών μέσων που θα αποτελεί συνομιλητή της πολιτείας, η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, η κατάρτιση των εργαζομένων και η συμμετοχή στην έρευνα σε συνεργασία με πανεπιστήμια της χώρας.

Ο σύμβουλος του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, Αντώνης Σκαμνάκης, ανέφερε ότι το Ινστιτούτο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οπιος εκπληρώνει τους στόχους του, που είναι η συμπληρωματική κατάρτιση, η εκπαίδευση και η έρευνα.

Επίσης, μίλησε για το χρονικό ίδρυσης του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου και σε αυτούς που συνέβαλαν στη λειτουργία του.

Εκ μέρους του Ινστιτούτου, ο δημοσιογράφος Παρασκευάς Περράκης, σημείωσε ότι μετά από τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας το Ιντσιτούτο «επιστρέφει» στις δράσεις του, προαναγγέλοντας τη διοργάνωση του θερινού σχολείου δημοσιογραφίας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καθώς και τη διοργάνωση ενός μικρού ιατρικού συνεδρίου τον Σεπτέμβριο.

Αύριο το απόγευμα, τα συμπεράσματα των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, στη συνεδριακή αίθουσα του Ινστιτούτου, παρουσία του γγ Επικοινωνίας και Εμέρωσης, Δ. Γαλαμάτη, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, εκπροσώπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των τοπικών Αρχών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News