Χανιά: Με πέντε θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Κρήτη
Χανιά: Με πέντε θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πέντε θεματικούς αξονες, περισσότερες απο 60 εκδηλώσεις και 100 ομιλητές απο 8 χώρες, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ουκρανία και το Περού, θα πραγματοποιηθεί απο την Τετάρτη 29 Ιουνίου εως και την Κυριακή 3 Ιουλίου στα Χανιά το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Με πέντε θεματικούς αξονες, περισσότερες απο 60 εκδηλώσεις και 100 ομιλητές απο 8 χώρες, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ουκρανία και το Περού, θα πραγματοποιηθεί απο την Τετάρτη 29 Ιουνίου εως και την Κυριακή 3 Ιουλίου στα Χανιά το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνουν ο Δήμος και η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα ορια της ιστορίας και λογοτεχνίας, η Κρήτη ως οριο, σύνορα για την Ευρώπη, διαβαίνοντας τα σύνορα της προσφυγιάς και Μίκης Θεοδωράκης, ενας διανούμενος εκτός ορίων, ειναι οι θεματικοί αξονες του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου. Η επίσημη τελετή εναρξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 21:00, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στην παλιά πόλη των Χανίων.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Γιαλί Τζαμί, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Χρυσόστομος» και σε άλλα σημεία των Χανίων οπως η Φορτέτζα και ο Χώρος Τέχνης Χανίων. Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνται παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, σεμινάρια, συναυλίες, προβολές ντοκιμαντέρ, μελοποιημένες αφηγήσεις παραμυθιών και θεατρικά αναλόγια βιβλίων σύγχρονης ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, ποίησης, δοκιμίου και παιδικής λογοτεχνίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News