Χανιά: Ξεσήκωσε ντόπιους και τουρίστες η παραδοσιακή Στράτα (εικόνες, βίντεο)

Χανιά
Χανιά: Ξεσήκωσε ντόπιους και τουρίστες η παραδοσιακή Στράτα (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έθιμο της παραδοσιακής στράτας αναβίωσε το βράδυ της Τρίτης, 21 Ιουνίου στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ξεσηκώνοντας τους ντόπιους και τους ξένους επισκέπτες, που απόλαυσαν ένα ξεχασμένο δρώμενο από την παράδοση της Κρήτης
  • Κρητικά τραγούδια, καντάδες και κεράσματα στην παλιά πόλη
  • Κρητικό πανηγύρι στην καρδιά της παλιάς πόλης
  • Ενθουσιασμένοι οι ξένοι τουρίστες
  • Στον παλμό της Κρητικής παράδοσης κινήθηκε την Τρίτη, 21 Ιουνίου η παλιά πόλη των Χανίων με τους χιλιάδες επισκέπτες να γίνονται ένα με τα μέλη παραδοσιακών συλλόγων που σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, αναβίωσαν την παραδοσιακή στράτα.

    Μέλη παραδοσιακών συλλόγων ξεκίνησαν από το Φρούριο του Φιρκά και το Νεώριο του Μόρο τραγουδώντας, παίζοντας παραδοσιακά όργανα και κερνώντας τον κόσμο, διέσχισαν τον λιμενοβραχίονα και κατέληξαν στην Πλατεία της Μητρόπολης.

    Οι θαμώνες του Ενετικού λιμανιού και οι χιλιάδες των ξένων επισκεπτών πήραν γεύση από την παράδοση της Κρήτης, απολαμβάνοντας το ρυθμό και τη ζωντάνια της, ενώ η παραδοσιακή στράτα θα αναβιώνει τα βράδια της Τρίτης στο παλιό λιμάνι για όλη την περίοδο του καλοκαιριού.

    «Ο κόσμος είναι πολύ ενθουσιασμένος, συμμετείχε μαζί μας, ξαφνιάστηκε θα έλεγα… δώσαμε μια διαφορετική νότα κι αυτό θα συνεχίσουμε κάθε Τρίτη για όλο το καλοκαίρι», όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Χανίων, Νεκτάριος Ψαρουδάκης.

    Παράλληλα ο πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Χανίων «ο Ψηλορείτης», Κωνσταντίνος Μπουτζούκας, τόνισε: «Η δύναμη της παράδοσης, η δύναμη του πολιτισμού, τα προσόντα της Κρήτης μας απλώνονται απόψε στο λιμάνι των Χανίων. Είμαστε καταχαρούμενοι, η βραδιά είναι υπέροχη, μας εκπλήσσει το ενδιαφέρον του κόσμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News