Χανιά: Ο Δήμος Πλατανιά αποκτά κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Κρήτη
Χανιά: Ο Δήμος Πλατανιά αποκτά κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην προμήθεια 38 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς και του συστήματος λειτουργίας και διάθεσής τους, προχωρά ο Δήμος Πλατανιά

Στην προμήθεια 38 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς και του συστήματος λειτουργίας και διάθεσής τους, προχωρά ο Δήμος Πλατανιά. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα χρησιμοποιηθούν για τη κάλυψη των αναγκών των δημοτών και των επισκεπτών του δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «η εν λόγω προμήθεια θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Πράξης "Βιώσιμη μικρο- κινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας", που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020", με χρηματοδότηση για τον Δήμο Πλατανιά, ποσού 317.940,48 ευρώ. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, τονίζει ότι «το παραπάνω σύστημα θα επιτρέψει στον Δήμο Πλατανιά να προσφέρει στους πολίτες και στους επισκέπτες του οικονομική πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου, τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου. Παράλληλα, το ποδήλατο θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών για τη γνωριμία τους με την περιοχή του δήμου και τα τοπικά αξιοθέατα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News