Χανιά

ΜΑΙΧ: Με επιτυχία δυο Erasmus+ με δημοτικό σχολείο του Σπολέτο της Ιταλίας

Τo κάθε πρόγραμμα ήταν διάρκειας τριάντα ωρών και περιελάμβανε θεωρία και πρακτική άσκηση ενώ έμπειροι και καταξιωμένοι εκπαιδευτές ανέλαβαν τη διδασκαλία στην Αγγλική γλώσσα

Για τρίτη χρονιά φέτος το ΜΑΙΧ συνεργάστηκε με το εκπαιδευτικό κέντρο της Ιταλίας «Umbria Training Center» και υλοποίησε με επιτυχία  δυο  Erasmus+  προγράμματα στα οποία συμμετείχαν 24 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από  το  «1st Circolo Spoleto» δημοτικό σχολείο του Σπολέτο της Ιταλίας.

Το ΜΑΙΧ ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση δυο νέων καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων Erasmus+ με  θέμα:

  1. CLIL - μεθοδολογικά εργαλεία για το δημοτικό σχολείο &
  2. STEM και Ψηφιακή Καινοτομία για το δημοτικό σχολείο.

Τo κάθε πρόγραμμα ήταν διάρκειας τριάντα ωρών και περιελάμβανε θεωρία και πρακτική άσκηση ενώ έμπειροι και καταξιωμένοι εκπαιδευτές ανέλαβαν  τη διδασκαλία στην Αγγλική γλώσσα.

Τα προγράμματα ολοκληρώθηκαν  το Σάββατο 18 Ιουνίου με τις  συμμετέχουσες να παρουσιάζουν τις εργασίες τους συγκινημένες  από την συνολική εμπειρία τους στα Χανιά και τη διευθύντρια του σχολείου του Σπολέτο Mrs. Proietti Norma  να ευχαριστεί θερμά τόσο τον Δ/ντή του ΜΑΙΧ, κ. Γεώργιο Μπαουράκη όσο και τους εκπαιδευτικούς  για την άψογη διοργάνωση, τον επαγγελματισμό και την υψηλού επιπέδου επιμόρφωση που όπως δήλωσε ξεπέρασε τις προσδοκίες τους και δεν είχαν συναντήσει σε άλλα Erasmus+ προγράμματα.

Ο διευθυντής του «Umbria Training Center», Mr. Francesco Di Giacomo, ο οποίος υλοποιεί αντίστοιχα προγράμματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στο να μείνει αξέχαστη η εμπειρία των συμμετεχόντων και τόνισε ότι το ΜΑΙΧ αποτελεί εγγύηση στην υλοποίηση υψηλού επιπέδου Erasmus+ προγραμμάτων.

Αντίστοιχα ο Διευθυντής του ΜΑΙΧ, κ. Γεώργιος Μπαουράκης ευχαρίστησε τις συμμετέχουσες και τον δ/ντή του “Umbria Training Center” για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν αλλά και τους εκπαιδευτές και το προσωπικό  που εργάστηκαν συλλογικά για την επιτυχία των προγραμμάτων.

Ακολούθησε η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης με πολλά χαμόγελα και όλους να λένε «VIVA ERASMUS» .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια