Μαλανδράκης: Εξοντωτικές τιμές αντικειμενικής αξίας στο Δήμο Πλατανιά

Κρήτη
Μαλανδράκης: Εξοντωτικές τιμές αντικειμενικής αξίας στο Δήμο Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, αιτείται απο τους αρμόδιους υπουργούς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους όπως επανεξετάσουν το ύψος των αντικειμενικών αξιών με πιο ορθολογικό και αναπτυξιακό τρόπο

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης, με έγγραφο του προς τον υπουργό Οικονομικών Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Σκυλακάκη και με κοινοποποποίηση στους βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Καλογερή, την ΠΕΔ Κρήτης, το ΕΒΕΧ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών, επανέρχεται και σε προγενέστερα έγγραφα του σχετικά με τις «Εξοντωτικές τιμές αντικειμενικής αξίας του Δήμου Πλατανιά».

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος στο έγγραφο αναφέρει ότι «... Πρόσφατα γνωστοποιήθηκαν οι τελικές αντικειμενικές τιμές γης., όπου διαπιστώσαμε ότι στην Κοινότητα Πλατανιά η αντικειμενική τιμή γης προς τη παραλία είναι 1.900€ το τ.μ. και προς την ενδοχώρα της 1.700€ το τ.μ., όταν σε απόσταση 100μ, στην όμορη Κοινότητα της Αγίας Μαρίνας, του Δήμου Χανίων η τιμή είναι 1.250€ το τ.μ. προς τη παραλία και 1.400€ προς την ενδοχώρα αντίστοιχα, ενώ στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το πιο τουριστικό σημείο του Νομού, η τιμή ζώνης είναι 1.350€ το τ.μ. και με κάποιες ζώνες 1.950€ το τ.μ.

Πέραν της παραπάνω κοινότητας μας, αξιοσημείωτο είναι ότι και στα χωριά της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά υπάρχει διπλασιασμός της αντικειμενικής αξίας, όπως ενδεικτικά στον Αλικιανό, από 600€ το τ.μ. σε 1.200€ το τ.μ., στην Ανώσκελη με τιμή 1200€ από 600€, περιοχές ημιορεινές και με αποκλειστικό σχεδόν παραγόμενο εισόδημα, από τον πρωτογενή τομέα, με αποτέλεσμα οι παραπάνω εξοντωτικές αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και μιας σειράς λοιπών φόρων και τελών που επιβαρύνουν εξοντωτικά τους ιδιοκτήτες γης...».

Τελειώνοντας ο κ. Μαλανδράκης αιτείται στους παραπάνω αποδέκτες του εγγράφου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους όπως επανεξετάσουν το ύψος των αντικειμενικών αξιών με πιο ορθολογικό και αναπτυξιακό τρόπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News