Πολάκης για Επιτροπή Ανταγωνισμού: Μείζον θέμα η κυβερνητική πρόταση για τη θέση της αντιπροέδρου

Κρήτη
Πολάκης για Επιτροπή Ανταγωνισμού: Μείζον θέμα η κυβερνητική πρόταση για τη θέση της αντιπροέδρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής» της δήθεν άριστης κυβέρνησης της ΝΔ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης

Σήμερα 15 Ιουνίου,, συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα τη διατύπωση γνώμης για διορισμό της Χαρίκλειας Νικολοπούλου στη θέση της αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η υποψηφιότητα αυτή είναι για μια σειρά από λόγους, ιδιαιτέρως προβληματική.

Όπως αναφέρει ο Παύλος Πολάκης, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, «ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και προϊστάμενός της, κ. Ι. Λιανός, επιλογή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση της κυρίας Θάνου, απέστειλε χθες επιστολή προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία αποδόμησε πλήρως την υποψηφιότητα της κυρίας Νικολοπούλου κάνοντας λόγο για προφανή ανεπάρκεια στη μέχρι σήμερα άσκηση των καθηκόντων της και εκφράζοντας την κατάπληξη και απογοήτευσή του για την «επιβράβευση» όχι των ικανών, αλλά μάλλον των πλέον ακατάλληλων, προσάπτοντας στην κυρία Νικολοπούλου:

• Αδικαιολόγητη αδράνεια εκ μέρους της όσον αφορά στη διερεύνηση των αθέμιτων πρακτικών από τις τράπεζες στις χρεώσεις τους –παρά τους πρόσθετους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τα επιπλέον μέσα που της διατέθηκαν ως χειρίστρια της υπόθεσης – γεγονός που οδήγησε και στην απόφαση αντικατάστασής της από τη θέση της Προϊσταμένης της Δ’ Διεύθυνσης/Χρηματοοικονομικού Τομέα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

• Έλλειψη οποιασδήποτε διάθεσης από την πλευρά της να υποστηρίξει και να συνδράμει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την προώθηση της αποτελεσματικότητάς της.

• Αδικαιολόγητη άρνησή της να αξιολογηθεί και η ίδια καθ’ όλα τα προηγούμενα έτη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον κ. Γεωργιάδη «συνεπή στη μέχρι σήμερα στάση του να παράσχει απροκάλυπτη στήριξη σε αθέμιτες πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών», με «μοναδικό κριτήριο για τη συγκεκριμένη επιλογή ακριβώς την ακαταλληλότητα, απροθυμία και αδράνεια της κυρίας Νικολοπούλου να διερευνήσει τις εν λόγω πρακτικές των τραπεζών».

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης επισημαίνει ότι η κυρία Νικολοπούλου εργαζόταν σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία, «η οποία εκπροσωπεί ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού μεγάλες εταιρείες αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (και) εξηγεί εν πολλοίς τη συγκεκριμένη πρόταση για την ανάληψη της θέσης της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News