Χανιά: Σήμερα η απολογία του 56χρονου θείου που κατηγορείται για ασέλγεια στις δύο ανήλικες ανιψιές του

Χανιά
Χανιά: Σήμερα η απολογία του 56χρονου θείου που κατηγορείται για ασέλγεια στις δύο ανήλικες ανιψιές του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην σημερινή συνεδρίαση αναμένεται η απολογία του 56χρονου θείου, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται - Πώς ένα «αθώο» παιχνίδι κατέληξε εφιάλτης για τα δύο ξαδελφάκια

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου αναβιώνει σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, η σοκαριστική υπόθεση ασέλγειας σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών, με κατηγορούμενο τον θείο των παιδιών. Ο 56χρονος δεύτερος θείος των παιδιών κατηγορείται για τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου εξετάστηκαν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, ενώ στην συνεδρίαση του Μ.Ο.Δ. το μεσημέρι της Τετάρτης, 8 Ιουνίου, αναμένεται - πέρα από τα αναγνωστέα έγγραφα - και η απολογία του 56χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η υπόθεση που εκτυλίχθηκε τα τελευταία χρόνια σε περιοχή των Χανίων, αποκαλύφθηκε πέρυσι όταν τα δύο ξαδελφάκια ηλικίας σήμερα 11 και 15 ετών, μετά από τρία εφιαλτικά χρόνια έσπασαν την σιωπή τους, «δείχνοντας» ως ένοχο τον 56χρονο σήμερα θείο τους και πρώην επιχειρηματία των Χανίων, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος και κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, τα δύο κοριτσάκια από την ηλικία των 7 και 11 ετών αντίστοιχα – και με το πρόσχημα ενός αθώου παιχνιδιού - πήγαιναν στο σπίτι του κατηγορούμενου και ανέχονταν τις ασελγείς πράξεις σε βάρος τους από τον 52χρονο τότε θείο τους για διάστημα μιας τριετίας, χωρίς όμως να είναι σαφής η συχνότητα των πράξεων του.

Ωστόσο, από την πρώτη καταγγελία των γονέων μεσολάβησε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και η νοσηλεία του κατηγορούμενου σε ψυχιατρική κλινική, ενώ μόλις του δόθηκε εξιτήριο, η εισαγγελέας Χανίων είχε δώσει εντολή σύλληψης, καθώς είχε κριθεί επικίνδυνος.

Για το περιστατικό της ασέλγειας σε βάρος των παιδιών τους, οι οικογένειες των δύο ανήλικων κοριτσιών, είχαν δώσει μέσω του συνηγόρου τους στην δημοσιότητα πέρυσι (δηλαδή, όταν έγινε γνωστό το περιστατικό) μία ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων, πέρα από την οδύνη τους για τα όσα βίωσαν τα παιδιά τους, καταλόγιζαν ευθύνες και στο οικογενειακό περιβάλλον του κατηγορούμενου, που -όπως λένε- «ανεχόταν, γνώριζε, σιωπούσε και αδιαφορούσε για τις συνέπειες των πράξεων ενός κοινού εγκληματία.

«Γι’ αυτό και δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ. Στην συνείδησή μας τους θεωρούμε συνυπεύθυνους, και θα επιδιώξουμε να λάβουν ορισμένοι εξ’ αυτών το νομικό μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί».

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει προκύψει η εμπλοκή και τρίτου συγγενικού προσώπου του κατηγορούμενου στην σοκαριστική αυτή υπόθεση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των δύο οικογενειών των ανήλικων κοριτσιών, που δόθηκε στην δημοσιότητα πέρυσι:

«Εμείς ως γονείς αυτών των αθώων ψυχών των παιδιών μας πέραν από την οδύνη και την πραγματική στεναχώρια που βιώσαμε τις τελευταίες βδομάδες που ανακαλύψαμε τις εγκληματικές ενέργειες αυτού του εγκληματία με τα άρρωστα ένστικτα του, ευελπιστούμε τα δικά μας παιδιά να είναι τα τελευταία, που γίνονται θύματα αρρωστημένων στο μυαλό ανθρώπων. Δυστυχώς για εμάς την ευθύνη την έχει και το οικογενειακό περιβάλλον του που ανεχόταν, γνώριζε, σιωπούσε και αδιαφορούσε για τις συνέπειες των πράξεων ενός κοινού εγκληματία. Γι’ αυτό και δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ.  Στην συνείδηση μας τους θεωρούμε συνυπεύθυνους, και θα επιδιώξουμε να λάβουν ορισμένοι εξ΄ αυτών το νομικό μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News