Χανιά: Χωρίς ρεύμα φοιτήτρια για οφειλή 315 ευρώ - Τι ζητά ο φοιτητικός σύλλογος (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Χωρίς ρεύμα φοιτήτρια για οφειλή 315 ευρώ - Τι ζητά ο φοιτητικός σύλλογος (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αγανάκτηση τους για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι φοιτήτριας του τμήματος Χημικών Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, εξέφρασαν την Τετάρτη 1 Ιουνίου, μέλη του φοιτητικού συλλόγου εστίας

Την αγανάκτηση τους για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι φοιτήτριας του τμήματος Χημικών Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, εξέφρασαν την Τετάρτη 1 Ιουνίου, μέλη του φοιτητικού συλλόγου εστίας.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων ζητώντας μεταξύ άλλων την απαλλαγή τους από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών.

Λύση για την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται μεγάλη μερίδα φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης που αδυνατεί να ανταποκριθεί στο κόστος ζωής στα Χανιά, διεκδικεί ο  Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε φοιτήτρια για ανεξόφλητη οφειλή ύψους 315 ευρώ, ήταν η αφορμή για να προβούν σε κινητοποιήσεις που χθες έφτασαν μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το κύμα ακρίβειας, η έλλειψη μέριμνας για οικονομικά ασθενέστερους, τα ενοίκια φωτιά και το αβάσταχτο κόστος της καθημερινότητας, κάνουν όσους προέρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας να περνούν με στερήσεις και μεγάλες δυσκολίες τη φοιτητική ζωή.

Μεταξύ των αιτημάτων που διατύπωσαν οι φοιτητές κατά τη διαμαρτυρία τους ενώπιον των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου ήταν και η απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη. Στελέχη της δημοτικής αρχής και επικεφαλής των παρατάξεων δήλωσαν ότι στηρίζουν τον αγώνα των φοιτητών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News