Χανιά: Συνελήφθη αντιδήμαρχος για αδέσποτα κοπάδια αιγοπροβάτων

Χανιά
Χανιά: Συνελήφθη αντιδήμαρχος για αδέσποτα κοπάδια αιγοπροβάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην περιοχή της Κισσάμου το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης είναι διαχρονικά οξυμμένο και μάλιστα για την έντασή του έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και κινητοποιήσεις, με κύριο αίτημα την αντιμετώπισή του

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Κισσάμου για μία ακόμη υπόθεση καταστροφής καλλιεργειών από αδέσποτα κοπάδια αιγοπροβάτων. Υπήρξε καταγγελία ότι τα κοπάδια κατέτρωγαν καλλιέργειες σε περιοχές όπως τα Τρία Αλώνια, το Σφακοπηγάδι, τη Ρόκα και το Μαλάθυρο, ενώ κλιμάκιο από το Α.Τ. Κισσάμου, τα ΤΑΕ Χανίων και την ΟΠΚΕ εντόπισε περίπου 250 αιγοπρόβατα να βόσκουν χωρίς επιτήρηση.

Μάλιστα, ζήτησαν από τον Δήμο Κισσάμου να παραλάβει τα πρόβατα και ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε. Εν συνεχεία ο αντιδήμαρχος συνελήφθη γιατί δεν είχε φροντίσει για την απομάκρυνση των ζώων, του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και αφέθηκε ελεύθερος για να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης, μιλώντας στο neakriti.gr εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος, και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν οι Δήμοι να σηκώνουν το βάρος της καταστολής του φαινομένου της ανεξέλεγκτης βόσκησης. Θεωρούμε ότι είναι αποκλειστικά έργο της Αστυνομίας».

Εξήγησε πως η θέση της δημοτικής Αρχής δεν έχει να κάνει με τις ελλείψεις σε δημοτικούς υπαλλήλους και υπογράμμισε πως όσο προσωπικό κι αν είχε δε θα μπορούσε να το διαθέσει γι’ αυτόν τον σκοπό. Ο κ. Μυλωνάκης εξέφρασε την άποψη πως απαιτείται ειδική νομοθετική ρύθμιση για να απαλλαγεί η Αυτοδιοίκηση από την αρμοδιότητα αυτή, που ουσιαστικά δεν της ανήκει. Πρόσθεσε δε πως σε μικρούς Δήμους οι αντιδήμαρχοι και συνολικά τα στελέχη της δημοτικής Αρχής, για ευνόητους λόγους, δεν μπορούν να έρχονται σε κόντρα με την τοπική κοινωνία.

Είναι εξάλλου γνωστό πως στην περιοχή της Κισσάμου το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης είναι διαχρονικά οξυμμένο και μάλιστα για την έντασή του έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και κινητοποιήσεις, με κύριο αίτημα την αντιμετώπισή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News