Χανιά: Κινητοποίηση στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο οργανώνουν φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κρήτη
Χανιά: Κινητοποίηση στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο οργανώνουν φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απευθύνεται κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εστίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, την Τετάρτη 1η Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, ζητώντας μεταξύ άλλων την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της φοιτήτριας στο ΧΗΜΗΠΕΡ και εργαζομένης στον επισιτισμό

Σε κινητοποίηση στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων προχωρά ο σύλλογος οικοτρόφων φοιτητών εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης με αφορμή το θέμα της ακρίβειας και του πρόσφατου κοψίματος του ρεύματος σε σπίτι εργαζόμενης-φοιτήτριας. 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές: 

Καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειες μας στην ακρίβεια και στη φτώχεια!

Ακόμα ένα σπίτι μένει στο «σκοτάδι», αφού έκοψαν το ρεύμα σε συναδέλφισσα μας, φοιτήτρια στο ΧΗΜΗΠΕΡ και εργαζόμενη στον επισιτισμό, όταν ήρθε ο λογαριασμός του ρεύματος 315 ευρώ- πάνω κάτω όσο ο μισός μηνιαίος μισθός....

Δε δεχόμαστε εμείς και οι οικογένειες μας να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ με τους λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου! Να μπαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε! Το χαρτζιλίκι να τελειώνει το πρώτο δεκαπενθήμερο! Δεκάδες εστιακοί φοιτητές να ξεπαγιάζουμε το χειμώνα, χιλιάδες φοιτητές που νοικιάζουμε να μην μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τα αυξημένα κόστη! Οι φουσκωμένοι κι αβάσταχτοι λογαριασμοί του ρεύματος δείχνουν ότι η «πράσινη» ανάπτυξή τους αφορά μόνο τα κέρδη των λίγων.

Δε δεχόμαστε χιλιάδες φοιτητές να δουλεύουμε με μισθούς πείνας και με ωράρια-λάστιχο, ειδικά εδώ σε μια τουριστική περιοχή όπως τα Χανιά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει δισεκατομμύρια στους μεγάλους ομίλους των ξενοδοχειακών μονάδων και των αεροπορικών εταιρειών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης! Μόνο ως πρόκληση μπορούμε να θεωρήσουμε τις αυξήσεις-χαρτζιλίκι στον κατώτατο μισθό που η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις καθήλωσαν στα τάρταρα!

Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους, πληρώσαμε την κρίση τους και τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και τον πόλεμό τους. Με την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, πραγματοποιήθηκε η απελευθέρωση της ενέργειας και το ρεύμα μετατράπηκε σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΩΣ ΕΔΩ!

Κανένας μόνος του! Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, στη συμφοιτήτριά μας και σε κάθε άλλο φοιτητή που αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα! Επιπλέον, όσοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθυνθούν στο φοιτητικό τους σύλλογο, χωρίς δισταγμό!

Απαιτούμε:

• Να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στο σπίτι της συναδέλφου.

• Να μην κοπεί σε κανένα φοιτητικό σπίτι η παροχή Ενέργειας λόγω αδυναμίας πληρωμής. Ούτε ένας φοιτητής χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο!

• Kατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη,φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

• Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

• Κατάργηση των Δημοτικών Τελών στα τιμολόγια κάθε σπουδαστή!

Η Πρυτανεία να αναλάβει τις ευθύνες της!

• Άμεσα έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των φοιτητών απέναντι στην ακρίβεια.

• Επίδομα ενοικίου για όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους

• Έμπρακτη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας! Να μην επιτραπεί ξανά η διακοπή ρεύματος σε μέλος της φοιτητικής κοινότητας!

Καλούμε όλους τους φοιτητές στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εστίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, την Τετάρτη 01/06 στις 18:00!

Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της συναδέλφου!!!

Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News