Χανιά: Κινητοποίηση στο Δημαρχείο φοιτητών και εργατικών σωματείων την 1η Ιουνίου

Κρήτη
Χανιά: Κινητοποίηση στο Δημαρχείο φοιτητών και εργατικών σωματείων την 1η Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύσκεψη κατέληξε σε προγραμματισμό νέων κινητοποιήσεων, τόσο για να δικαιωθεί η κοπέλα που της κόπηκε το ρεύμα αλλά και για να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο προσεχές διάστημα

Αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγειρίων Χανίων μαζί με εκπροσώπους από τα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης, πραγματοποίησαν σύσκεψη την Παρασκευή 27 Μαϊου στον χώρο του ιδρύματος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς, το πως θα μπορέσουν να αναπτύξουν μια από κοινού δράση τα εργατικά σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι, ώστε να προστατεύσουν το εισόδημα των φοιτητών που προέρχονται από εργατικές-λαϊκές οικογένειες.

Αφορμή για την συζήτηση, ήταν το πρόσφατο κόψιμο ρεύματος από την ΔΕΔΗΕ σε φοιτήτριά από το τμήμα του ΧΗΜΗΠΕΡ.

Επίσης έγινε συζήτηση γύρω από τα πρόσφατα γεγονότα βίας στο ΑΠΘ όπου και συνδέθηκε η καταστολή που εξαπολύει η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει σε σχέση με την μέριμνα, με τις ανάγκες των φοιτητών, οι οποίες υπονομεύονται μπροστά στην επιχειρηματική λειτουργία εντός των πανεπιστημίων.

«Η εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και αποτελεί πλέον καθημερινότητα για πολλούς από τους φοιτητές, φέρει ακέραια την υπογραφή της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της διοίκησης του Πολυτεχνείου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η σύσκεψη κατέληξε σε προγραμματισμό νέων κινητοποιήσεων, τόσο για να δικαιωθεί η κοπέλα που της κόπηκε το ρεύμα αλλά και για να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο προσεχές διάστημα.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας σε κοινή συμπόρευση με τα εργατικά σωματεία του Νομού.

Αιτήματά τους αποτελούν τα παρακάτω:

• Να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στο σπίτι της συναδέλφου. Να μην επιτραπεί ξανά η διακοπή ρεύματος σε φοιτητή.

• Κανένα φοιτητικό, εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

• Kατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

• Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

• Να απαλλαγούν οι φοιτητές από τα Δημοτικά τέλη στα τιμολόγια.

• Να δοθεί άμεσα επίδομα ενοικίου στους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, και έκτακτο επίδομα με ευθύνη του κράτους και της Πρυτανείας για να προστατευθούν οι φοιτητές από εργατικές-λαϊκές οικογένειες από το κύμα ακρίβειας.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι φοιτητικοί και οι εργατικοί σύλλογοι με συμμετείχαν στην σύσκεψη: 

Καλούμε σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο των φοιτητικών συλλόγων και των εργατικών σωματείων στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 1/6 στις 18:00μ.μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News