Χανιά: Υψηλές πληρότητες έως και 90% στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες (βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Υψηλές πληρότητες έως και 90% στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικό πρόσημο με το καλημέρα της τουριστικής αυλαίας

Πληρότητες που παραπέμπουν σε μήνα Αύγουστο κατέγραψαν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στα Χανιά τον Μάιο, ενισχύοντας τις αισιόδοξες προβλέψεις για την φετινή τουριστική σεζόν.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσει του διευθυντή ξενοδοχείου, Γιώργου Παπαδόπουλου ο οποίος αναφέρει:

«Κινήθηκαν καλά οι κρατήσεις, ανοίξαμε 8 Απριλίου με καλές πληρότητες θα έλεγα αντίστοιχες του 2019 .» Με τον ίδιο να συμπληρώνει, «αυτή τη στιγμή έχουμε πληρότητες που κυμαίνονται στο 90-95% , υψηλές γι’  αυτή την περίοδο.»

Τη θετική πορεία του τουρισμού επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία διακίνησης επιβατών στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης. Με βάση τα στατιστικά που δημοσιοποίησε η Fraport Greece μόνο τον μήνα Απρίλιο διακινήθηκαν στα Χανιά 168.801 επιβάτες όταν τον ίδιο μήνα πέρυσι διακινήθηκαν μόλις 14.489.

Ως προς τις χώρες προέλευσης των ξένων ταξιδιωτών που έφτασαν από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο στην Κρήτη μέσω του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης των Χανίων, οι περισσότεροι είναι Άγγλοι και ακολουθούν Γερμανοί, Φινλανδοί, Δανοί, Πολωνοί και Σουηδοί.

Στα Χανιά οι προσδοκίες των φορέων και των επιχειρήσεων του τουρισμού για την φετινή πορεία της τουριστικής αγοράς, είναι αισιόδοξες λόγω του καλού brand name της χώρας, το οποίο την τοποθετεί υψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών, αλλά και λόγω της ενισχυμένης συνδεσιμότητας της με αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News