Σούδα: Άσκηση μείζονος ατυχήματος στον Ναύσταθμο Κρήτης - Εντυπωσιακές εικόνες

Κρήτη
Σούδα: Άσκηση μείζονος ατυχήματος στον Ναύσταθμο Κρήτης - Εντυπωσιακές εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταξύ των ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, οι οποίες εξετάσθηκαν, ήταν η αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, και η εκκένωση του οικισμού του Ναυστάθμου Κρήτης

'Ασκηση Μείζονος Ατυχήματος διεξήχθη στον Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ), υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ΝΚ, παρουσία του αρχιεπιστολέα της διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ) αρχιπλοιάρχου Ι. Σαρρηγιάννη και του διοικητή του ΝΚ, αρχιπλοιάρχου Ν. Λυμπεράκη.

Μεταξύ των ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, οι οποίες εξετάσθηκαν, ήταν η αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, η αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε παραβεβλημένο πολεμικό πλοίο, η αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης, η διαχείριση του κινδύνου από την ανάφλεξη επικίνδυνων αερίων και η εκκένωση του οικισμού του Ναυστάθμου Κρήτης και των εντός αυτού πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών δομών.

Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, το Πεδίο Βολής Κρήτης, την 5η αερομεταφερόμενη (Α/Ε) ταξιαρχία Πεζικού (5η ΤΑΞΠΖ), την 115 πτέρυγα Μάχης, το Ναυτικό νοσοκομείο Κρήτης, την αστυνομική διεύθυνση Χανίων - τμήμα Τροχαίας, το κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, την Πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων - τμήμα Πολιτικής Προστασίας, τον δήμο Χανίων, τη διοίκηση Γενικού Νομαρχιακού νοσοκομείου Χανίων, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό καθώς και την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του δήμου Χανίων (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α).

(Φωτογραφίες IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News