Κακοποίηση σκύλου - Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι οδηγοί στην Κισσάμου (εικόνες)

Χανιά
Κακοποίηση σκύλου - Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι οδηγοί στην Κισσάμου (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έδεσε το σκυλί του στον προφυλακτήρα και κινούνταν σε κεντρικό δρόμο

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί το νέο περιστατικό κακοποίησης σκύλου στα Χανιά.

Ο ιδιοκτήτης του είχε δέσει το τετράποδο στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να το σύρει στην άσφαλτο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια διερχόμενων οδηγών και περαστικών.

O Λάκης, όπως ονομάζεται το σκυλί, υπέστη εγκαύματα στα πόδια από το σύρσιμο του στην άσφαλτο και νοσηλεύεται σε κτηνιατρείο της πόλης. Αδιευκρίνιστο είναι αν ο 44χρονος ιδιοκτήτης του, φεύγοντας από το σημείο που είχε σταθμεύσει ξέχασε να λύσει το σκυλί ή αν είχε πρόθεση να το μεταφέρει με αυτόν τον τρόπο.

Το περιστατικό έκανε γνωστό ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων». Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος ενημερώθηκε την περασμένη Τρίτη «για ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Κισσάμου, με ένα σκύλο αλυσοδεμένο στον προφυλακτήρα. Ο σκύλος σερνόταν στο οδόστρωμα, ανήμπορος να αντιδράσει». Πάντως σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός του ΙΧ και ιδιοκτήτης του σκυλιού, κινείτο με χαμηλή ταχύτητα.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους

Οδηγοί και πεζοί ωστόσο, δεν πίστευαν στα ματιά τους βλέποντας το τετράποδο δεμένο σε ένα αυτοκίνητο και μάλιστα σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας. Ευτυχώς κατάφεραν να σταματήσουν εγκαίρως τον κηδεμόνα του σκυλιού, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε, ταυτοποιήθηκε, πέρασε αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Για την πράξη του, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων τριακοσίων ευρώ.

Μετά την επιστροφή του σκυλιού στο σπίτι του ιδιοκτήτη, δέθηκε ξανά στην πυλωτή. Περίοικοι ενημέρωσαν μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου ότι δεν έτρωγε και δεν έπινε νερό και με πρωτοβουλία τους τον μετέφεραν σε ιδιώτη κτηνίατρο.

«Ο Λάκης έχει τραυματιστεί άσχημα και έχει εγκαύματα στο σώμα του από την τριβή με την άσφαλτο. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ και χρειάζεται άμεσα φιλοξενία ώστε να εκδοθεί εισαγγελική εντολή απομάκρυνσής του, αφού παρόλο που ο ιδιοκτήτης του υποχρεώθηκε να τον πάει στο γιατρό, τον άφησε ανήμπορο και δεμένο στην πυλωτή» ανέφερε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων προσθέτοντας πως «είναι παππούλης με αρθριτικά. Οι βιοχημικές του εξετάσεις είναι καλές, έχει λίγο αυξημένα ηπατικά αλλά αρνείται το φαγητό προς το παρόν. Του χορηγείται ορός και θα συνεχίσουμε τις εξετάσεις».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

«Ενημερωθήκαμε για ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Κισάμου, με ένα σκύλο αλυσοδεμένο στον προφυλακτήρα. Ο σκύλος σερνόταν στο οδόστρωμα , ανήμπορος να αντιδράσει.

Ευτυχώς κάποιοι άλλοι οδηγοί πρόσεξαν το συμβάν και το σταμάτησαν εγκαίρως, πριν σκοτωθεί ο σκύλος. Ο κηδεμόνας του ταυτοποιήθηκε, πέρασε αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Ο Λάκης έχει τραυματιστεί άσχημα και έχει εγκαύματα στο σώμα του από την τριβή με την άσφαλτο. Για την ώρα νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ και χρειάζεται άμεσα φιλοξενία ώστε να εκδοθεί εισαγγελική εντολή απομάκρυνσής του, αφού παρόλο που υποχρεώθηκε να τον πάει στο γιατρό, τον άφησε ανήμπορο και δεμένο στην πυλωτή.

Μας ενημέρωσαν περίοικοι ότι δεν έτρωγε και δεν έπινε νερό και τον μεταφέραμε στον κτηνίατρο.

Είναι παππούλης με αρθριτικά και αύριο θα κάνουμε βιοχημικές εξετάσεις και υπέρηχο κοιλίας, αφού προς το παρόν ήπιε μόνο νερό και δεν τρώει.

Δεν μπορούμε όμως να τον φιλοξενήσουμε, τα σπίτια όλων των εθελοντών είναι γεμάτα και δεν υπάρχει τρόπος να φύγει από το μέρος που τον κακοποιούν εάν δεν βρούμε άμεσα ένα σπίτι.

Ας δώσουμε μια ευκαιρία στο Λάκη να ζήσει ήρεμα το χρόνο που του απομένει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News