Χανιά: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Κρήτη
Χανιά: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσείο, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι ανοιχτό από τις 18:00 με ελεύθερη είσοδο για όσους θέλουν να γνωρίσουν τις συλλογές του, να παρακολουθήσουν επιδείξεις σε μηχανήματα του 19ου αιώνα, να περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση για την ιστορία της γραφής, να κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία της τέχνης που άλλαξε τον κόσμο

Με αγαπημένες μελωδίες από τον Κώστα Λειβαδά και την Ανδριάνα Μπάμπαλη θα γιορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη που βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων, αύριο Τετάρτη 18 Μαΐου 2022.

Το Μουσείο, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι ανοιχτό από τις 18:00 με ελεύθερη είσοδο για όσους θέλουν να γνωρίσουν τις συλλογές του, να παρακολουθήσουν επιδείξεις σε μηχανήματα του 19ου αιώνα, να περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση για την ιστορία της γραφής, να κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία της τέχνης που άλλαξε τον κόσμο.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00. Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, με αγαπημένα τραγούδια στις αποσκευές τους, θα προσφέρουν στο κοινό των Χανίων μίθα μοναδική βραδιά. Με διαδραστική ξενάγηση στα εκθέματα των μουσείων του γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως ανακοινώθηκε, η Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου, στη Χαλέπα, θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 11:00 έως τις 20:00. Από τις 17:00 έως τις 20:00 θα γίνει παρουσίαση διαδραστικής ξενάγησης επαυξημένης πραγματικότητας. Χρησιμοποιώντας το κινητό ή το τάμπλετ του, ο επισκέπτης περιηγείται στους χώρους της Οικίας-Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου σε ένα πρωτότυπο βιωματικό ταξίδι στον χρόνο.

Το πρωί θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας μικρός που ήταν πολύ μεγάλος…», στην Α' τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και εκπαιδευτική ξενάγηση στην Ε' και ΣΤ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.

Η οικία γέννησης του Ελευθερίου Βενιζέλου στις Μουρνιές θα έχει ελεύθερη είσοδο από τις 10:00 έως τις 15:00 για την παρουσίαση διαδραστικής εφαρμογής για τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ένα πρωτότυπο διαδραστικό παιχνίδι για τον Ελ. Βενιζέλο, που παρουσιάζει με χρονολογική σειρά τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του, συνδυάζοντάς τα με αντικείμενα και ιστορικά τεκμήρια από το αρχείο του Ιδρύματος.

Το Μουσείο-Στρατηγείο της Επανάστασης 1905, στη Θέρισο, επίσης θα έχει ελεύθερη είσοδο από τις 11:30 έως τις 17:00 για την παρουσίαση της εφαρμογής για την ιστορία του Θερίσου. Τα γεγονότα της επανάστασης του Θερίσου, η ιστορία του χωριού και η κρητική παράδοση αναδεικνύονται μέσα από μία δυναμική εφαρμογή, που περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό και μαρτυρίες.

Φωτογραφία αρχείου Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News