ΒΟΑΚ: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κόμβο Μουρνιών από σήμερα

Χανιά
ΒΟΑΚ: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κόμβο Μουρνιών από σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες κυκλοφοριακές αλλαγές για την ολοκλήρωση του κόμβου των Μουρνιών - Εκτροπή της κυκλοφορίας κατά την έξοδο στον ΒΟΑΚ από την Πέμπτη, 12 Μαΐου έως και την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου

Κυκλοφοριακές αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από αύριο Πέμπτη, 12 Μαΐου για την είσοδο και έξοδο των οχημάτων από τα Χανιά μέσω του Κόμβο Μουρνιών, στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Πρόκειται για την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη που θα εφαρμοστεί από τον Ο.Α.Κ. σε συνεργασία με την αστυνομία, προκειμένου να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης της λεωφόρου Μουρνιών.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, από την Πέμπτη, 12 Μαΐου έως και την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου θα εκτελεστούν εργασίες σήμανσης με μονοδρόμηση λωρίδας κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στο τμήμα από την συμβολή των οδών Αγίας Μαρίνας και Μουρνιών, έως την συμβολή των οδών Αναγνώστου Γογονή και Μουρνιών. Σύμφωνα με την σχετική μελέτη και για την ασφαλή διεξαγωγή των εργασιών, η επαρχιακή οδός Μουρνιών θα μονοδρομηθεί και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως είσοδος των οχημάτων στην πόλη Χανίων.

Για την έξοδο των οχημάτων από την πόλη Χανίων θα χρησιμοποιούνται εναλλακτικά οι οδοί Σοφοκλή Βενιζέλου, Αναγνώστου Γογονή και Αγίας Μαρίνας μέσω υποδεικνυόμενης παράκαμψης.

Οι εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ επόμενο στάδιο είναι η κατασκευή των πεζοδρομίων. Με τις αλλαγές που τεθούν σε ισχύ, τα οχήματα που εισέρχονται από τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης θα κινούνται κανονικά στην λεωφόρο Μουρνιών ενώ εκείνα που θα κατευθύνονται από την πόλη προς την έξοδο στον ΒΟΑΚ, θα εκτρέπονται μέσω της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου.

«Γνωρίζουμε όλοι πως όταν γίνεται ένα μεγάλο συγκοινωνιακό έργο δημιουργούνται οχλήσεις. Εκτελείται όμως ένα δημόσιο έργο το οποίο θα ωφελήσει πάρα πολύ την πόλη των Χανίων και όλους όσοι κινούνται μέσω του κόμβου Μουρνιών. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το παραδώσουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Σε ευρεία σύσκεψη που θα συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες η διεύθυνση του Ο.Α.Κ. με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, πρόκειται να καθοριστούν λεπτομέρειες του έργου που ωστόσο θεωρούνται καθοριστικές για την ομαλή εξέλιξη του. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδογιάννη «θα δημιουργούν τα πεζοδρόμια μετά που θα κλείσει ο δρόμος ,μέσα στα οποία θα εγκιβωτιστούν όλα τα δίκτυα των οπτικών ινών. Χρειάζεται λοιπόν συνεργασία για να προχωρήσουμε». 

Την ίδια στιγμή  Ο.Α.Κ. προχωρά στην προμήθεια νέων, τελευταίας τεχνολογίας  προγραμματιστών για τους φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι θα ρυθμιστούν κατάλληλα τόσο για το διάστημα εκτέλεσης του έργου όσο και μετά την ολοκλήρωση του. Στόχος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είναι τον ερχόμενο Νοέμβριο να είναι έτοιμο το τμήμα από την διασταύρωση της Αγίας Μαρίνας μέχρι την οδό Ζυμβρακάκηδων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News