Έγκλημα στα Χανιά: Στον ανακριτή ο 27χρονος καθ' ομολογίαν δράστης για τη δολοφονία του 53χρονου

Κρήτη
Έγκλημα στα Χανιά: Στον ανακριτή ο 27χρονος καθ' ομολογίαν δράστης για τη δολοφονία του 53χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 53χρονος άστεγος βρέθηκε απανθρακωμένος τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης σε ένα παράπηγμα επί της οδού Κύπρου, στα Χανιά, όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, ο 27χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 53χρονου αστέγου στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος άστεγος βρέθηκε απανθρακωμένος τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης σε ένα παράπηγμα επί της οδού Κύπρου, στα Χανιά, όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, οι αστυνομικές Αρχές των Χανίων κατάφεραν σε χρόνο-ρεκόρ να φτάσουν στα ίχνη του 27χρονου άνδρα με καταγωγή από την Αλβανία, με τον οποίο είχε «πάρε-δώσε» ο νεκρός.

Τα δύο 24ωρα που μεσολάβησαν από την ημέρα που βρέθηκε απανθρακωμένος ο 53χρονος άστεγος στα Χανιά έως το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 7 Μαΐου, που οι αστυνομικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι τελικά πρόκειται για ένα φρικτό έγκλημα, ήταν αρκετά για να καταφέρουν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων να «δέσουν» την υπόθεση, να οδηγηθούν στα ίχνη του δράστη και να του περάσουν χειροπέδες.

Ο 27χρονος, αμέσως μετά τη σύλληψή του, οδηγήθηκε προχθές Σάββατο το πρωί ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών Χανίων.

Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του στον εισαγγελέα Χανίων και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από δόλο, όπως και αυτή του εμπρησμού. Επίσης, κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 53χρονος είχε βρεθεί τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 4 Μαΐου απανθρακωμένος κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε χώρο εγκαταλελειμμένης κατοικίας στην οδό Κύπρου.

Μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη ο 27χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο κατά τη διάρκεια διένεξης που είχαν και στη συνέχεια προκάλεσε την πυρκαγιά στην εγκαταλελειμμένη οικία.

«Τον σκότωσαν και τον έκαψαν»

Η απόλυτη ανατροπή αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος άνδρας ήρθε με το πόρισμα που συνέταξε και κατέθεσε στις Αρχές ο ιατροδικαστής Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, τα οποία επιβεβαίωσε η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 53χρονου.

Με βάση τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης - και τα οποία σκοπίμως δε δημοσιοποιήθηκαν εξαρχής, ώστε να προφυλαχθεί η πορεία της προανάκρισης - προκύπτει ότι ο άτυχος άνδρας αρχικά φέρεται να συνεπλάκη με τον δολοφόνο του, ο οποίος φρόντισε να καλύψει τα ίχνη του βάζοντας φωτιά στη σορό του, αλλά και στην εγκαταλελειμμένη οικία επί της οδού Κύπρου, στην οποία βρέθηκε απανθρακωμένος ο άτυχος 53χρονος.

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπδομανωλάκης ανέφερε πως ο 53χρονος έφερε κακώσεις στον λαιμό, που τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης - ή ενδεχομένως οι δράστες εάν ο 27χρονος κατηγορούμενος είχε και συνεργούς - αρχικά συνεπλάκη με το θύμα, με συνέπεια να τον πιάσει βίαια από τον λαιμό, χωρίς, ωστόσο, να προκύπτει - εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρέθηκε η σορός του - εάν αποπειράθηκε και να τον στραγγαλίσει. Ακολούθως οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που φέρει το θύμα δείχνουν ότι ο δράστης (ή οι δράστες, εάν υπήρξε συνεργός) πήρε μια μεταλλική ράβδο και τον χτύπησε βάναυσα στο κεφάλι και ευρύτερα στο πρόσωπο τουλάχιστον δύο με τρεις φορές, ίσως και παραπάνω, μέχρι να τον σκοτώσει. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του προήλθε λίγα λεπτά μετά από τα δυνατά χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι, ενώ ο δολοφόνος (ή οι δολοφόνοι του) όταν σιγουρεύτηκε ότι ξεψύχησε, έκαψε τη σορό του, στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει ή/και να καθυστερήσει τις έρευνες των Αρχών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News