Χανιά

ΒΟΑΚ: Κυκλοφοριακές αλλαγές στα Χανιά - Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαπλάτυνσης και αναβάθμισης της λεωφόρου Μουρνιών, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή των πεζοδρομίων

Κυκλοφοριακές αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τις επόμενες ημέρες για την είσοδο και έξοδο των οχημάτων από τον Κόμβο Μουρνιών , στον Βόρειο Οδικό Άξονα. Πρόκειται για την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη που θα εφαρμοστεί από τον ΟΑΚ σε συνεργασία με την αστυνομία προκειμένου να προχωρήσει το έργο της αναβάθμισης της λεωφόρου Μουρνιών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαπλάτυνσης και αναβάθμισης της λεωφόρου Μουρνιών, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή των πεζοδρομίων. Μετά τις 10 Μαΐου, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης το ένα ρεύμα κυκλοφορίας θα κλείσει και η λεωφόρος θα είναι ανοιχτή μόνο ως είσοδος της πόλης.

«Θα εφαρμοστεί η εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, μελέτη κυκλ. Σύνδεσης, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ , δηλαδή θα γίνει διακοπή του ενός ρεύματος», ξεκαθάρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Α.Κ., Άρης Παπαδογιάννης και συμπλήρωσε λέγοντας: «Θέλω να πω στους πολίτες, γνωρίζουμε πως όταν γίνεται ένα μεγάλο συγκοινωνιακό έργο δημιουργούνται οχλήσεις, γίνεται ένα δημόσιο έργο που θα ωφελήσει πάρα πολύ την πόλη και προσπαθούμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα να παραδώσουμε αυτό το έργο».

Με τις αλλαγές που τεθούν σε ισχύ, τα οχήματα που εισέρχονται από τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης θα κινούνται κανονικά στην λεωφόρο Μουρνιών ενώ εκείνα που θα κατευθύνονται από την πόλη προς την έξοδο στον ΒΟΑΚ θα εκτρέπονται μέσω της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου.

Σε ευρεία σύσκεψη που θα συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες η διεύθυνση του Ο.Α.Κ. με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, πρόκειται να καθοριστούν λεπτομέρειες του έργου που ωστόσο θεωρούνται καθοριστικές για την ομαλή εξέλιξη του.

Αναφορικά με την κατασκευή των πεζοδρομίων ο Άρης Παπαδογιάννης ανέφερε: «Θα δημιουργούν τα πεζοδρόμια μετά που θα κλείσει ο δρόμος, μέσα στα οποία θα εγκιβωτιστούν όλα αυτά τα δίκτυα των οπτικών ινών, χρειάζεται λοιπόν συνεργασία για να προχωρήσουμε». 

Την ίδια στιγμή  Ο.Α.Κ. προχωρά στην προμήθεια νέων, τελευταίας τεχνολογίας  προγραμματιστών για τους φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι θα ρυθμιστούν κατάλληλα τόσο για το διάστημα εκτέλεσης του έργου όσο και μετά την ολοκλήρωση του. Στόχος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είναι τον ερχόμενο Νοέμβριο να είναι έτοιμο το τμήμα από την διασταύρωση της Αγίας Μαρίνας μέχρι την οδό Ζυμβρακάκηδων.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προκειμένου να εκτελεστεί το έργο ‘Κατασκευή των έργων σύνδεσης του κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ με την πόλη των Χανίων’. Ειδικότερα, από την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 έως και την Κυριακή 15.11.2022 θα εκτελεστούν εργασίες σήμανσης με μονοδρόμηση λωρίδας κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στο τμήμα της από την συμβολή των οδών Αγίας Μαρίνας και Μουρνιών έως την συμβολή των οδών Αναγνώστου Γογονή και Μουρνιών.

Σύμφωνα με την σχετική μελέτη και για την ασφαλή διεξαγωγή των εργασιών η Επαρχιακή Οδός Μουρνιών (από την συμβολή των οδών Αγίας Μαρίνας και Μουρνιών) θα μονοδρομηθεί και θα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά ως είσοδος των οχημάτων στην πόλη Χανίων.

Για την έξοδο των οχημάτων από την πόλη Χανίων θα χρησιμοποιούνται εναλλακτικά οι οδοί Σοφοκλή Βενιζέλου , Αναγνώστου Γογονή και Αγίας Μαρίνας μέσω υποδεικνυόμενης παράκαμψης. Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια