6ος Μαραθώνιος Κρήτης στα Χανιά: Εντυπωσιακή συμμετοχή γονιών που έτρεξαν με καρότσια (βίντεο)

Κρήτη
6ος Μαραθώνιος Κρήτης στα Χανιά: Εντυπωσιακή συμμετοχή γονιών που έτρεξαν με καρότσια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαμάδες και μπαμπάδες πήραν μέρος στον 6ο Μαραθώνιο Κρήτη, τρέχοντας με τα παιδιά τους στα καρότσια

Σε μια μεγάλη γιορτή μαζικού αθλητισμού εξελίχθηκε ο 6ος Μαραθώνιος Κρήτης που επανήλθε μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του νησιού προσέλκυσε επαγγελματίες δρομείς και κυρίως ερασιτέχνες που έτρεξαν για τη χαρά της συμμετοχής. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή ζευγαριών που έτρεξαν στις μικρότερες διαδρομές με τα μωρά τους στα καροτσάκια ή παρέα με τα παιδιά τους.

Πρώτος στον αγώνα των 42 χιλιομέτρων που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, τερμάτισε ο 30χρονος Μηνάς Μανούσακας από το Ρέθυμνο. Με συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις και το βλέμμα στραμμένο στον Μαραθώνιο της Αθήνας ο Μηνάς Μανούσακας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίτευξη του στόχου του, σημειώνοντας ότι η διοργάνωση ήταν άρτια, η συμβολή των εθελοντών σημαντική ενώ σπουδαίο ρόλο έπαιξαν οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Ο 30χρονος Ρεθυμνιώτης πραγματοποίησε τον μικρότερο χρόνο στο μαραθώνιο, κατακτώντας την πρώτη θέση με δύο ώρες και τριάντα οκτώ λεπτά.

Στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα ο Μανόλης Σηφάκης από την Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου και ο Σταύρος Ζαγκανάς.

Ο Ηρακλειώτης δρομέας ο οποίος συμμετέχει κάθε χρόνο στον μαραθώνιο Κρήτης ενώ παίρνει μέρος και σε αγώνες του εξωτερικού, είπε ότι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει στην δεύτερη θέση, σημείωσε ότι ο Μηνάς Μανούσακας είναι ένας εξαιρετικός δρομέας ενώ αφιέρωσε τη συμμετοχή του στην σύζυγο και τα παιδιά του.

«Πιστεύω ότι ο αγώνας αυτός έχει κι άλλες προοπτικές εξέλιξης, η διαδρομή θα πρέπει να διορθωθεί, ωστόσο έχει πολύ καλό ανεφοδιασμό των αθλητών ,κάτι που στο εξωτερικό δεν συμβαίνει» είπε λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του ο Μανόλης Σηφάκης.

Ο δεύτερος νικητής του Μαραθωνίου Κρήτης, δικηγόρος Σταύρος Ζαγκανάς ,δήλωσε ότι έτρεξε παρά τις αδυναμίες που είχε και τα προβλήματα στο πόδι, καθώς επιθυμία του ήταν να μην χάσει τη φετινή διοργάνωση. «Θα ήθελα να κάνω κάτι καλύτερο αλλά δεδομένων των συνθηκών είναι ότι καλύτερο μπορούσα» είπε ο Σταύρος Ζαγκανάς που επίσης σημείωσε ότι απαιτούνται τροποποιήσεις στη διαδρομή που έχει πολλές ανηφόρες.

 Δρομείς από όλη την Κρήτη έτρεξαν στις διαδρομές των 10, των 5 και των 2,5 χιλιομέτρων απολαμβάνοντας το αθλητικό πνεύμα. Ο 6ος μαραθώνιος Κρήτης διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΕΟΤ με κύριο διοργανωτή τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Σφακίων και Αποκορώνου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News