Πολεμικό Μουσείο Ασκύφου: Νέα συλλεκτικά όπλα προστέθηκαν στα εκθέματα (βίντεο)

Κρήτη
Πολεμικό Μουσείο Ασκύφου: Νέα συλλεκτικά όπλα προστέθηκαν στα εκθέματα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασκύφου Δ. Σφακίων, Γιάννης Καρκάνης ο οποίος μίλησε για τα νέα εκθέματα και το Μουσείο

 Συλλεκτικά όπλα κοσμούν πλέον το Πολεμικό Μουσείο Ασκύφου, καθώς προστέθηκαν 22 νέα εκθέματα, τα οποία κουβαλούν κομμάτι της ιστορίας, αφού προέρχονται από τον Α και Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασκύφου Δ. Σφακίων, Γιάννης Καρκάνης ο οποίος μίλησε για τα νέα εκθέματα και το Μουσείο.

«Τα όπλα αυτά ήρθαν από το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Τα είχε παραχωρήσει ο Ειρηνάκης ο Δημήτρης με την προϋπόθεσή το Πολεμικό Μουσείο να τα φέρει σε εμάς.» τόνισε.

«Πρόκειται για όπλα του Α και Β Παγκοσμίου Πολέμου» διευκρίνισε ο κ. Καρκάνης και πρόσθεσε «Τώρα είναι 22 όπλα και πριν 2 χρόνια είχε φέρει άλλα 27. Στο σύνολο είναι 49 τεμάχια»

«Η αίθουσα που είμαι τώρα είναι του Μακεδονικού Αγώνα. Έχει φωτογραφίες από τους σφακιανούς που είχαν συμμετάσχει στον Μακεδονικό Αγώνα. Το μουσείο αποτελείται από τρεις ενότητες. Η μια είναι με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές. Η άλλη είναι του Δριμού της Σαμαριάς. Και η Τρίτη είναι η αίθουσα του Μακεδονικού Αγώνα.»  τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News