Έγκλημα στα Χανιά: Στον εισαγγελέα ο 27χρονος δράστης για τη δολοφονία του 53χρονου (εικόνες)

Κρήτη
Έγκλημα στα Χανιά: Στον εισαγγελέα ο 27χρονος δράστης για τη δολοφονία του 53χρονου (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βάρος του 27χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και εμπρησμό

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου, ο 27χρονος αλλοδαπός άνδρας, που κατηγορείται για τον θάνατο του 53χρονου άνδρα, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος στην περιοχή της Ρεγγίνας, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, 4 Μαΐου στα Χανιά.

Από αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 27χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο κατά τη διάρκεια μεταξύ τους διένεξης και στη συνέχεια προκάλεσε την πυρκαγιά στην εν λόγω εγκαταλελειμμένη οικία.

Σε βάρος του 27χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και εμπρησμό.

«Τον σκότωσαν και τον έκαψαν»

Η απόλυτη ανατροπή αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο άτυχος άνδρας, ήρθε με το πόρισμα που συνέταξε και κατέθεσε στις αρχές ο ιατροδικαστής Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, τα οποία επιβεβαίωσε η νεκροψία νεκροτομή στη σορό του 53χρονου.

Με βάση τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης - και τα οποία σκοπίμως δεν δημοσιοποιήθηκαν εξαρχής, ώστε να προφυλαχθεί η πορεία της προανάκρισης - προκύπτει ότι ο άτυχος άνδρας αρχικά φέρεται να συνεπλάκη με τον ή τους δολοφόνους του, ενώ όταν οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες τον σκότωσαν, φρόντισαν να καλύψουν τα ίχνη τους, βάζοντας φωτιά στην σορό του, αλλά και στην εγκαταλελειμμένη οικία επί της οδού Κύπρου, στην οποία βρέθηκε απανθρακωμένος.

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο κ. Παπαδομανωλάκης ανέφερε πως ο 53χρονος φέρει κακώσεις στον λαιμό, που τον οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο δράστης ή οι δράστες αρχικά συνεπλάκησαν με θύμα, με συνέπεια να τον πιάσουν βίαια από τον λαιμό, χωρίς ωστόσο, να προκύπτει -εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρέθηκε η σορός του- εάν αποπειράθηκαν και να τον στραγγαλίσουν.

Ακολούθως οι βαριές κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις που φέρει το θύμα, δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες πήραν μια μεταλλική ράβδο και τον χτύπησαν βάναυσα στο κεφάλι και ευρύτερα στο πρόσωπο τουλάχιστον 2 με τρεις φορές, ίσως και παραπάνω μέχρι να τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του προήλθε λίγα λεπτά μετά από τα δυνατά χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι, ενώ ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι του όταν σιγουρεύτηκαν ότι ξεψύχησε, έκαψαν την σορό του στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν ή/και να καθυστερήσουν τις έρευνες των αρχών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News