Χανιά: Εγκληματική ενέργεια δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση για τον 53χρονο που απανθρακώθηκε

Κρήτη
Χανιά: Εγκληματική ενέργεια δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση για τον 53χρονο που απανθρακώθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πτώμα του 53χρονου έφερε κακώσεις στο κεφάλι και το λαιμό - Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης της απανθρακωμένης σορού που εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Χανιά, την Τετάρτη 4 Μαίου.

Στη συνέχεια και κατόπιν της Ιατροδικαστικής εξέτασης (νεκροψία-νεκροτομή) του πτώματος, πρόεκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, καθόσον το πτώμα έφερε κακώσεις στο κεφάλι και το λαιμό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τραγωδία σημειώθηκε στα Χανιά τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Μαΐου, όταν ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες, εντός του οποίου εντοπίστηκε απανθρακωμένος ένας άντρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απανθρακωμένη σορός εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά.

Ο άστεγος είχε πιθανότατα βρει καταφύγιο στο ακατοίκητο κτήριο της οδού Κύπρου.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τρία οχήματα και εννιά πυροσβέστες.

Λίγες ώρες αργότερα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στο εγκαταλελειμμένο κτίσμα, το οποίο κάηκε ολοσχερώς, ενώ σε εξέλιξη είναι η προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

Το κτήριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον ξενώνα φιλοξενίας αστέγων της πόλης.

Συγγενείς του άστεγου βρέθηκαν στο σημείο που βρήκε φρικτό θάνατο

Ήταν τρεις και μισή τα ξημερώματα όταν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, τέσσερα οχήματα της οποίας έσπευσαν στο σημείο με εννέα πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων πύραρχο Ξενοφώντα Τσιλιμιγκάκη, «διαπιστώθηκε ότι η κεντρική πόρτα ήταν ανοιχτή και ενώ η πυρκαγιά είχε επεκταθεί σε όλο το χώρο της οικίας, στο πάτωμα κοντά στην είσοδο βρέθηκε απανθρακωμένος άνδρας. Ενημερώθηκε η ελληνική αστυνομία για τα προβλεπόμενα από την πλευρά της».

Στο παράπηγμα, το οποίο κάηκε ολοσχερώς, βρέθηκεη μητέρα του άτυχου άντρα και άλλα συγγενικά του πρόσωπα που υποστήριξαν πως ο 53χρονος ζούσε μόνος του ενώ αρνείτο να φιλοξενηθεί στον ξενώνα αστέγων του δήμου Χανίων που βρίσκεται δίπλα από το εγκαταλελειμμένο οίκημα στο οποίο έβρισκε καταφύγιο. Αλλά ούτε και στο σπίτι της οικογένειας του επιθυμούσε να μείνει.

Όπως είπε η μητέρα του, η ίδια τον επισκεπτόταν καθημερινά για να του πάει φαγητό και να δει τι κάνει. «Ο γιός μου ήταν. Εδώ έμενε. Δεν ήθελε να μείνει μαζί μας. Ήταν του ψυχιατρείου. Δεν μπορούσα να τον παρακολουθώ και τα βράδια. Τον μάλωνα συνέχεια για να φροντίζει τον εαυτό του αλλά δεν το έκανε», είπε μέσα στον πόνο της η κ. Φωτεινή, η οποία σημείωσε πως ο 53χρονος έπασχε από σχιζοφρένεια και δεν λάμβανε τη φαρμακευτική αγωγή που του είχε χορηγηθεί.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ανεύρεσης απανθρακωμένου πτώματος κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, σε χώρο εγκαταλελειμμένης οικίας τις πρώτες πρωινές ώρες της 04.05.2022 στα Χανιά.

Ειδικότερα από τη διενέργεια αυτοψίας στο χώρο όπου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων προέκυψε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε σκοπίμως από ανθρωπογενή παράγοντα με χρήση εύφλεκτων υλικών. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα και προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ανήκει σε 53χρονο ημεδαπό.

Στη συνέχεια και κατόπιν της Ιατροδικαστικής εξέτασης (νεκροψία-νεκροτομή) του πτώματος, πρόεκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, καθόσον το πτώμα έφερε κακώσεις στο κεφάλι και το λαιμό.

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων λόγω αρμοδιότητας, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News