Χανιά: Όλα έτοιμα για τον 6ο Μαραθώνιο Κρήτης - Αυλαία την Παρασκευή στις Βούβες (vid)

Χανιά
Χανιά: Όλα έτοιμα για τον 6ο Μαραθώνιο Κρήτης - Αυλαία την Παρασκευή στις Βούβες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή, 8 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 6ος Μαραθώνιος Κρήτης «Συμμετέχω - Τρέχω - Προστατεύω»

Επανέρχεται μετά από δύο χρόνια αναστολών και περιορισμών ο μαραθώνιος Κρήτης που θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή στα Χανιά.

Ο 6ος Μαραθώνιος Κρήτης αφιερωμένος στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, συγκεντρώνει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχών, ενώ προετοιμάζονται και οι παράλληλες δράσεις του.

Η αυλαία ανοίγει το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Μαΐου με την τελετή κοπής του κότινου ελιάς από το αρχαίο δέντρο των Βουβών για τη στέψη των νικητών.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του μαραθωνίου Κρήτης, στόχος των διοργανωτών είναι να αποτελέσει και πάλι μια πολυδιάστατη διοργάνωση.

Αύριο Σάββατο, παραμονή της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Νεροχώρι, στο σπίτι του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη και ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν λαμπαδηδρομίες από τους δήμου Αποκορώνου, Κισσάμου και Πλατανιά που θα καταλήξουν στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι όπου θα φιλοξενηθεί η τελετή έναρξης. Ο δήμος Σφακίων συμμετέχει με έναν ξεχωριστό αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου στη Θυμιανή Παναγιά.

Ο μαραθώνιος δρόμος θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί της Κυριακής από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι ενώ θα πραγματοποιηθούν τρεις ακόμη διαδρομές, των 10, 5 και 2,5 χιλιομέτρων, οι οποίες θα έχουν ως αφετηρία το Εθνικό Στάδιο Χανίων.

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός στηρίζουν η Περιφέρεια Κρήτης, οι δήμοι Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου και Σφακίων, το Τμήμα Τροχαίας Χανίων με έκτακτα τροχονομικά μέτρα για την ασφάλεια των δρομέων, οι μεγάλοι χορηγοί του μαραθωνίου και σημαντικός αριθμός εθελοντών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News