Χανιά: Ηλεκτροκίνητα πλέον η αποκομιδή απορριμμάτων στην Παλιά Πόλη με... πατέντα της ΔΕΔΙΣΑ (εικόνες)

Κρήτη
Χανιά: Ηλεκτροκίνητα πλέον η αποκομιδή απορριμμάτων στην Παλιά Πόλη με... πατέντα της ΔΕΔΙΣΑ (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι κατασκευασμένα με πατέντα εργαζομένων της ΔΕΔΙΣΑ

Οκτώ ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία μάλιστα κατασκευάστηκαν με πατέντα εργαζομένων της ΔΕΔΙΣΑ, ενέταξε ο δήμος Χανίων στο σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων «Πόρτα πόρτα» στην παλιά πόλη.

Τα νέα οχήματα τα οποία δεν προκαλούν όχληση αλλά βελτιώνουν και επιταχύνουν το έργο της καθαριότητας, έρχονται να αντικαταστήσουν τα χειροκίνητα καρότσια αποκομιδής και παρουσιάστηκαν επίσημα σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου, παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, του προέδρου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μιχάλη Τσουπάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Δήμαρχος Χανιών Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος βρισκόταν εκεί στην επίσημη παρουσίαση ανέφερε: «Πλέον η ΔΕΔΙΣΑ διαθέτει υπερσύγχρονα οχήματα τα οποία είναι σε θέση χωρίς να προκαλούν όχληση και χωρίς να επιβαρύνουν το έργο των ανθρώπων της καθαριότητας, να έχουν ένα πιο αποτελεσματικό έργο».

«Θα βοηθήσουν στην καλύτερη, πιο γρήγορη και πιο συχνή αποκομιδή», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Χανίων Μιχάλης Τσουπάκης και συνεχίζει λέγοντας: «Αυτά θα αντικαταστήσουν  τα παιδιά που γύριζαν με κάποιο καροτσάκι».

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης περνά το σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων «Πόρτα πόρτα» στην παλιά πόλη των Χανίων με στόχο αφ’ ενός τον περιορισμό της όχλησης κατοίκων και επισκεπτών και αφ’ εταίρου την αναβάθμιση του επιπέδου καθαριότητας. 

Ευέλικτα, αθόρυβα και γρήγορα, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από εργαζομένους της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Χανίων.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα κατασκευάστηκαν με πατέντα των εργαζομένων της ΔΕΔΙΣΑ, «Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει ο περιορισμός στις αέριες εκπομπές που επηρεάζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου με τον εξηλεκτρισμό του στόλου που κινείται στην παλιά πόλη και επίσης είναι σημαντικό ότι μειώνεται και η όχληση στους πολίτες», αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ, Κώστας Πατεράκης.

Πρόκειται για οκτώ οχήματα που έχουν την δυνατότητα να κινούνται τόσο στα στενά της παλιάς πόλης, όσο και στο παραλιακό μέτωπο του Ενετικού λιμανιού, ακόμα και στις ώρες αιχμής σε 24ωρη βάση.

Κάλεσμα σε κατοίκους και καταστηματάρχες της παλιάς πόλης να συνεργαστούν για να πετύχουν το καλύτερο επίπεδο καθαριότητας, απευθύνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ.

«Δεν θέλουμε να βγάζουν απορρίμματα….Να συνεργάζονται ,τα παιδιά περνάνε, ρωτάνε και παίρνουν τα απορρίμματα μέσα από τα καταστήματα, ας μη δημιουργούμε άσχημες εικόνες», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης.

Στο πλαίσιο των αλλαγών για την αναβάθμιση της καθαριότητας ,αντικαταστάθηκαν  και τα καλαθάκια που είναι τοποθετημένα στην οδό Χάληδων και σε άλλα σημεία του λιμανιού.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφορικά με τα καλαθάκια που αντικαταστάθηκαν σε διάφορα σημεία του λιμανιού υπογράμμισε ότι: «Είναι κάδοι οι οποίοι καθαρίζονται και επαναχρησιμοποιούνται. Όλα αυτά σε μια συνολική προσπάθεια που γίνεται από τη ΔΕΔΙΣΑ για να αναβαθμίσουμε την καθαριότητα».

Στόχος του δήμου είναι τόσο οι τουριστικές περιοχές όσο και το κέντρο και οι γειτονιές της πόλης να παρουσιάζουν την καλύτερη δυνατή εικόνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News