Χανιά

Economist: Συνέδριο για τον θρησκευτικό τουρισμό στα Χανιά

H ανάγκη να αναπτυχθεί ένα λεπτομερές σχέδιο για στον θρησκευτικό τουρισμό θα τονιστεί στο συνέδριο που θα λάβει χώρα αύριο, Παρασκευή 6 Μαΐου, στα Χανιά

H ανάγκη να αναπτυχθεί ένα λεπτομερές και άρτια καταρτισμένο σχέδιο πάνω στον θρησκευτικό τουρισμό στη χώρα μας αναμένεται να τονιστεί στο συνέδριο που θα λάβει χώρα αύριο στον νομό Χανίων με τη συνδιοργάνωση του έγκυρου περιοδικού Economist και της Περιφέρειας Κρήτης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το εν λόγω συνέδριο είναι πολυθεματικό και ποικίλο, αφού αφορά σε μια μορφή τουρισμού που εγείρει το ενδιαφέρον τόσο της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας όσο και των φορέων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που είναι ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες κ.τ.λ.

Άλλωστε, η συγκρότηση ενός σχεδίου πάνω στον θρησκευτικό τουρισμό θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα κέρδη και νέες θέσεις εργασίας. Η δυσκολία όμως ανάπτυξης μιας θεματικής μορφής τουρισμού όπως είναι ο θρησκευτικός έγκειται στις συνεργασίες που αυτή απαιτεί.

Το συνέδριο για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν και θα παρέμβουν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας σημαντικές προσωπικότητες, όπως η ΑΘΠ Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και πανεπιστημιακοί και αντιπρόσωποι θεσμικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι ο θρησκευτικός τουρισμός και η συμβολή του στην τοπική ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Ανάμεσα στα θέματα στα οποία θα εστιάσουν οι ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι οι παγκόσμιες τάσεις, η ανάγκη ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων, ο θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα, η ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών μέσω αυτού, ο ρόλος των ψηφιακών μέσων και ειδικά των social media και η καθοριστικής σημασίας συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας στην προβολή του.

Ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός έχει μεγάλη οικονομική και κοινωνική σημασία σε παγκόσμιο επίπεδο και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα από τα πιο ισχυρά τουριστικά προϊόντα στη μετά την πανδημία εποχή.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, που θα βρίσκεται στα Χανιά και θα ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι μεγάλη τιμή για τον ΕΟΤ να συνεργάζεται για αυτό το εξαιρετικά σημαντικό γεγονός με το έγκυρο και παρεμβατικό “Economist”, που διοργανώνει συνέδρια διεθνούς εμβέλειας και κύρους. Είμαι μάλιστα διπλά ικανοποιημένος, καθώς το συνέδριο διοργανώνεται στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά, γεγονός που καταδεικνύει ότι το νησί μας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να εξελίξει τον προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό. Σημαίνουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν στα Χανιά και θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στον διάλογο για το μέλλον του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα μας. Ο ΕΟΤ στηρίζει έμπρακτα τέτοιες προσπάθειες, καθώς είναι γνωστό ότι κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ είναι η ανάπτυξη του τουρισμού εμπειρίας ως εργαλείου προώθησης όλων των εποχών, και όλης της χώρας ως ιδανικού προορισμού για ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Συμβάλλουμε, λοιπόν, έμπρακτα στον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, στοιχεία που θα του επιτρέψουν να ανακάμψει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά την επόμενη μέρα. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και στον θρησκευτικό τουρισμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια