Χανιά: Στη λίμνη της Αγιάς ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς - Εκατοντάδες επισκέπτες (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Στη λίμνη της Αγιάς ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς - Εκατοντάδες επισκέπτες (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια, υπαίθριο τραπέζι και φουσκωτά παιχνίδια για τους μικρούς επισκέπτες συνέθεσαν το σκηνικό, στο αναπλασμένο πάρκο δίπλα στη λίμνη

Σε ένα καταπράσινο τοπίο, δίπλα στη λίμνη της Αγιάς, γιορτάστηκε από τον δήμο Χανίων ο ερχομός της άνοιξης, με εκατοντάδες Χανιωτών να απολαμβάνουν τη χθεσινή αργία, μια ανάσα από την άδεια πόλη.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση που έγινε χωρίς περιορισμούς μετά από δύο χρόνια, συμμετείχαν κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης που βρήκαν την ιδανική ευκαιρία για γνωριμία με το μοναδικό φυσικό πλούτο που περιβάλλει τη λίμνη της Αγιάς.

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, υπαίθριο τραπέζι με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιάς και παιχνίδια για τους μικρούς επισκέπτες, συνέθεσαν το σκηνικό, στο αναπλασμένο πάρκο.

«Υποδεχόμαστε ξανά τον κόσμο που βγαίνει, βλέπει την ανάπλαση που έχει γίνει ,αναγνωρίζει την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί από το τοπικό προεδρείο και τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής,  σε μια γιορτινή διάθεση που δείχνει ότι με αισιοδοξία μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο» δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο διπλό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, σημειώνοντας ότι «είναι υποχρέωση μας να τιμούμε και να θυμόμαστε τους αγώνες εκείνων που δημιούργησαν τις βάσεις για τα εργασιακά δικαιώματα και την διασφάλιση τους».

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά,  ο κόσμος έδειξε με την συμμετοχή του την ανάγκη για διέξοδο  από τη δύσκολη καθημερινότητα και για επαναφορά στους ρυθμούς της εποχής πριν από την πανδημία. Φουσκωτά παιχνίδια δίπλα στα πλατάνια απασχόλησαν ευχάριστα τα παιδιά, ενώ τον γιορτινό τόνο έδωσαν παραδοσιακοί χοροί από τους Λευκορείτες και τραγούδια από το συγκρότημα του Μανόλη Μπομπολάκη.

Το πάρκο της Αγιάς, με οργανωμένους χώρους αναψυχής και μονοπάτια που ενώνουν τη λίμνη με μια όαση πρασίνου, προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών όλες τις μέρες του χρόνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News