Χανιά

Κρήτη: Τι μέλλει γενέσθαι με τα δικαστικά μέγαρα (βίντεο)

Δρομολογημένη είναι σύμφωνα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα η αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων των δικαστηρίων σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Θέμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση των έργων κατασκευής νέου δικαστικού μεγάρου στο Ηράκλειο και αναβάθμισης των υφιστάμενων σε Χανιά και Ρέθυμνο, όπως δήλωσε το Σάββατο, 30 Απριλίου από την Κρήτη ο υφυπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε ότι τα δικαστικά μέγαρα της Κρήτης περιλαμβάνονται στο πρώτο γκρουπ έργων ενώ μέσω ΣΔΙΤ προβλέπεται να κατασκευαστούν ή να ανακαινιστούν συνολικά  12 Δικαστικά Μέγαρα με προϋπολογισμό 310 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Δικαιοσύνης: «Ήδη έχει προγραμματιστεί, έχει υπαχθεί στα ΣΔΙΤ ώστε να προχωρήσει το έργο του νέου δικαστικού μεγάρου κι από κει και πέρα σε ότι αφορά στο υφιστάμενο εμείς θα είμαστε κοντά σε οποιαδήποτε λειτουργική ανάγκη για να βοηθήσουμε με στόχο ο πολίτης των Χανίων να γνωρίζει ότι έχει ομαλή πρόσβαση στη δικαιοσύνη με τους καλύτερους δυνατούς όρους». 

Στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, το νέο δικαστικό μέγαρο σχεδιάζεται για πάνω από 15 χρόνια, με δεσμευμένο οικόπεδο στην παραλιακή λεωφόρο. Η διαγωνιστική διαδικασία του έργου μετά από πολύχρονες καθυστερήσεις, ξεκίνησε ουσιαστικά τον Ιούνιο του 2018, όταν και αποφασίστηκε το νέο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου να ενταχθεί σε ένα ενιαίο σχέδιο με το νέο δικαστικό μέγαρο Έδεσσας. Ωστόσο, το πλάνο διαφοροποιήθηκε. Ο νέος σχεδιασμός ενέταξε τα δικαστικά μέγαρα των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου στο ίδιο πακέτο, με τη διαφορά πως μόνο στην τελευταία περίπτωση προβλέπεται ανέγερση νέου κτηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια