Χανιά: Δόθηκε λύση στην υδροδότηση του τουριστικού άξονα Αποκόρωνα

Κρήτη
Χανιά: Δόθηκε λύση στην υδροδότηση του τουριστικού άξονα Αποκόρωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο, ο οποίος έχει την υποχρέωση να ολοκληρώσει το έργο μέσα στους επόμενους 18 μήνες

Οριστική λύση στα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης του Καβρού και της Γεωργιούπολης, υπόσχεται να δώσει η κατασκευή σύγχρονου δικτύου ύδρευσης το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης. 

Ήδη μάλιστα ως προς την κατεύθυνση αυτή, υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο, ο οποίος έχει την υποχρέωση να ολοκληρώσει το έργο μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Κατόπιν τούτου, η ευρύτερη περιοχή του Καβρού και της Γεωργιούπολης, αναμένεται να αποκτήσει ανεξάρτητο δίκτυο ύδρευσης που θα εξασφαλίζει καθαρό νερό από τις πηγές του Αποκόρωνα.

Χωριά όπως το Μουρί, ο Κάβαλος και τα Δράμια και οι κατεξοχήν τουριστικές περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται σε μεγάλες ή μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες 24.000 κλίνες, θα πουν οριστικά αντίο στα προβλήματα υδροδότησης τους.

Εκτός από τη διασφάλιση σύγχρονων υποδομών ύδρευσης, το έργο αναμένεται να αποκαταστήσει την ισορροπία στη λίμνη του Κουρνά που κατά καιρούς επιβαρύνεται εξ' αιτίας της τροφοδότησης περιοχών του Αποκόρωνα, μαζί με τις πηγές της Αργυρούπολης και το Ταχυδιυλιστήριο του ΟΑΚ που δεν επαρκούν.

Η σύμβαση του έργου, υπεγράφη στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με τις εργασίες να αρχίζουν άμεσα. 

Η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης σε Καβρό και Γεωργιούπολη του δήμου Αποκορώνου χρηματοδοτείται με το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News