Χανιά

Επιτροπή Ειρήνης: Σύσκεψη φορέων την Παρασκευή 6 Μαϊου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Πρόκειται για ένα πλατύ κάλεσμα κάθε ενδιαφερόμενου φορέα για την οργάνωση του διημέρου, ώστε να εκφραστεί πλατύτερα η αντίθεση του λαού μας στον πόλεμο και η άρνησή του στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, οργανώνει σύσκεψη φορέων την Παρασκευή 6 Μαϊου στις 8:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, μπροστά στο διήμερο αντιιμπεριαλιστικής και αντιπολεμικής δράσης της ΕΕΔΥΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 του ίδιου μήνα. 

Πρόκειται, για ένα πλατύ κάλεσμα κάθε ενδιαφερόμενου φορέα για την οργάνωση του διημέρου, ώστε να εκφραστεί πλατύτερα η αντίθεση του λαού μας στον πόλεμο και η άρνησή του στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης:  

Το τελευταίο διάστημα, ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου, παρακολουθούν με ανησυχία την εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί την τυπική έναρξη ενός πολέμου, που διαδραματίζεται ανάμεσα στην Ρωσία και στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τον έλεγχο των σφαιρών επιρροής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πρώτων υλών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας.

Η επικίνδυνη όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, φέρνει απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς, που είναι αυτοί που πληρώνουν ήδη τις συνέπειες του πολέμου. H έμπρακτη αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, που έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ, όπως και σε όλους τους δοκιμαζόμενους λαούς, είναι η διεκδίκηση της απεμπλοκής της χώρας μας, η πάλη ενάντια στη χρήση υποδομών που χρησιμοποιούνται για τη γενίκευση του πολέμου, η ένταση του αγώνα για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων νατοϊκών υποδομών.

Ειδικά για τα Χανιά, που βρίσκονται δίπλα στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, οι κίνδυνοι μεγαλώνουν και κάθε άλλο παρά ασφάλεια μπορεί να αισθάνεται κανείς. Είναι γνωστός ο κομβικός ρόλος της βάσης στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και αλλού. Ο Κρητικός λαός νιώθει ανησυχία βλέποντας Ρώσους αξιωματούχους να δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι οι χώρες που συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία αποτελούν εν δυνάμει στόχο. Την ίδια στιγμή ρωσικά πλοία περιπολούν στην περιοχή, ενώ η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει εικονικές προσβολές της αμερικανικής βάσης της Σούδας!

Τα παραπάνω είναι συνέπειες της ολοένα και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Αποτελεί πρόκληση για τον λαό μας, η ανάδειξη της χώρας σε πρώτη δύναμη στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς σε σχέση με το ΑΕΠ, για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων η Ελλάδα μας έχει μετατραπεί σε ένα ατελείωτο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Η σημασία της βάσης της Σούδας έχει τονιστεί πολλές φορές από αξιωματούχους των ΗΠΑ, από τον πρέσβη Τζ. Πάιατ που επιθεωρεί συχνά τις εγκαταστάσεις σε όλη την χώρα σαν υπουργός Επικρατείας, από την ίδια την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι και ο λαός των Χανίων βλέπουν όλο και πιο συχνά αεροπλανοφόρα να δένουν στην Σούδα, στρατιωτικές μονάδες να έχουν κάνει τα Χανιά μόνιμο σημείο στάθμευσης. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την εισβολή σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε 14χρονη Χανιώτισσα μαθήτρια από αμερικανοΝΑΤΟϊκούς του πληρώματος Τρούμαν, που βρέθηκαν για ξεκούραση και αναψυχή στην πόλη μας.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις θεωρούμε ότι είναι ανάγκη ο λαός μας, να εκδηλώσει ακόμα πιο μαζικά και οργανωμένα την αντίθεσή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν στην Κρήτη όπως και σε όλη την χώρα το προηγούμενο διάστημα αποτελούν παρακαταθήκη. Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά η συμπαράστασή μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και σε όλους τους λαούς που πληρώνουν το βαρύ τίμημα αυτής της θανατηφόρας αντιπαράθεσης.

Η ΕΕΔΥΕ οργανώνει διήμερο αντιιμπεριαλιστικής και αντιπολεμικής δράσης, στις 21 και 22 Μάη. Στα πλαίσια αυτά οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης σχεδιάζουν αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση-συναυλία στις 21 Μάη και παγκρήτια πορεία στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας στις 22 Μάη.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους μαζικούς φορείς του Νομού μας.

Σας καλούμε, την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων να συζητήσουμε για την οργάνωση του διημέρου, ώστε να εκφραστεί πλατύτερα η αντίθεση του λαού μας στον πόλεμο και η άρνησή του στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Όλοι μαζί να απαιτήσουμε:
• Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία
• Καμία εμπλοκή-καμία συμμετοχή. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!
• Καμία αποστολή στρατιωτικού υλικού και δυνάμεων στην Ουκρανία και αλλού!
• Να κλείσει η βάση της Σούδας όπως και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια