Χανιά

Χανιά: Εκατοντάδες προσκυνητές φέτος στον Άγιο Ραφαήλ (εικόνες, βίντεο)

Με την παρουσία πιστών τελέσθηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία μετά από δύο χρόνια περιορισμών

Εκατοντάδες προσκυνητές συνέρρευσαν σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου, στην εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται στην εθνική οδό Χανίων Ρεθύμνου στο ύψος των Καλυβών.  Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, πιστοί από κάθε γωνιά της Κρήτης εκπλήρωσαν το τάμα τους.

Να εκπληρώσουν το τάμα τους ή απλώς να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν προσήλθαν σήμερα στον ιερό ναό Αγίου Ραφαήλ στη θέση Τρία Καμαράκια κοντά στις Καλύβες, πιστοί από κάθε γωνιά της Κρήτης.

Η μνήμη των νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης τιμάται κάθε χρόνο την Τρίτη μετά το Πάσχα. Τα δύο προηγούμενα χρόνια εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας , ο εορτασμός γινόταν χωρίς την παρουσία πιστών. Έτσι φέτος εκατοντάδες προσκυνητές έφτασαν στον ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στους τρεις νεομάρτυρες, για να αντλήσουν δύναμη.

Με φόντο τα γραφικά χωριά του Αποκόρωνα στις παρυφές των Λευκών Ορέων, οι πιστοί παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία προσευχόμενοι.

Η εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ χτίστηκε πριν από είκοσι πέντε χρόνια και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά προσκυνήματα της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια