Πάσχα όπως παλιά - Η ώρα του οβελία στην Κρήτη (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Πάσχα όπως παλιά - Η ώρα του οβελία στην Κρήτη (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καλός καιρός σύμμαχος των πολιτών την Άγια Κυριακή του Πάσχα - Με καλή παρέα και γεμάτο τραπέζι γιορτάζουν οι Κρητικοί την ημέρα του Πάσχα ανά το νησί

Οι Κρητικοί για ακόμη μία χρονιά τίμησαν τα πατροπαράδοτα έθιμα, ψήνοντας το αρνάκι τους και φέτος. 

Οι σούβλες και οι ψησταριές πήραν «φωτιά» από νωρίς και γύρο τους συγκεντρώθηκαν κεφάτες παρέες για να γιορτάσουν την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, με μία κανονικότητα, που είχε σε όλους λείψει τα προηγούμενα δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας.

Η προετοιμασία ξεκίνησε νωρίς με τους ψήστες να ακολουθούν γνωστά και άγνωστα μυστικά χρόνων για σωστό και γευστικό αποτέλεσμα με τον οβελία να σιγοψήνεται για ώρες όσο συγγενείς και φίλοι μοιράζονται όμορες στιγμές κάτω από έναν υπέρλαμπρο ήλιο.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες οικογένειες και φίλοι στα Χανιά μαζεύονται γύρω από την σούβλα για να δοκιμάσουν τον παραδοσιακό οβελία ανταλλάσσοντας ευχές για υγεία και ευημερία.

https://www.youtube.com/watch?v=rMvim_T3TSI?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News