Χανιά: Το λίφτινγκ της... οργής στο δημοτικό κήπο της πόλης - Γιατί απομακρύνθηκαν 10 δέντρα (βίντεο)

Χανιά
Χανιά: Το λίφτινγκ της... οργής στο δημοτικό κήπο της πόλης - Γιατί απομακρύνθηκαν 10 δέντρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αιχμή του δόρατος» η κοπή δέκα δέντρων στο δημοτικό κήπο Χανίων, στο πλαίσιο έργων ανάπλασης που υλοποιεί η δημοτική αρχή της πόλης
  • Ανάπλαση με... «παρατράγουδα» στο δημοτικό κήπο Χανίων
  • Ξέσπασε ο δήμαρχος Χανίων κατά των επικριτών του
  • Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε στα Χανιά η απόφαση της δημοτικής αρχή να απομακρύνει δέκα δέντρα από το δημοτικό κήπο της πόλης, στον οποίο εκτελούνται έργα ανάπλασης, επειδή κάποια από αυτά αρρώστησαν και κάποια άλλα κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια των επισκεπτών.

    Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή τις σκληρές κριτικές που δέχεται το τελευταίο διάστημα, καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό περί έλλειψης ευαισθησίας από την υπηρεσία Πρασίνου, ενώ ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει να εφαρμόζει στο ακέραιο τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

    Όπως εξηγεί ο κ. Σημανδηράκης, στη μελέτη που εκπονήθηκε καταγράφηκε για πρώτη φορά το σύνολο των δένδρων του δημοτικού κήπου που αριθμούν τα 467, εκ των οποίων τα δέκα έπρεπε βάσει των ειδικών να απομακρυνθούν για λόγους επικινδυνότητας και επειδή κάποια είχαν αρρωστήσει, ενώ στην παρούσα φάση θα προστεθούν άλλα 27 δένδρα και χιλιάδες θάμνοι περιμετρικά.

    Ο δήμαρχος Χανίων, απαντώντας σε καταγγελίες του πρώην δημάρχου της πόλης, κατέστησε σαφές πως θα συνεχίσει να εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αναφορικά με έργα ανάπλασης τόσο στον κήπο όσο και στην Πύλη της Άμμου, απομακρύνοντας όποια δένδρα κρίνεται ότι «πληγώνουν» μνημεία, αλλά και εμποδίζουν την ομαλή προσβασιμότητα, γνωστοποιώντας πως τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News