Έγκλημα στον Αποκόρωνα: Συγκλονισμένη η κοινωνία μετά την σύλληψη του 66χρονου - «Πήγε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι»

Κρήτη
Έγκλημα στον Αποκόρωνα: Συγκλονισμένη η κοινωνία μετά την σύλληψη του 66χρονου - «Πήγε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξύπνησαν» μνήμες του άγριου φονικού του 2012 στον Κάβρο Αποκορώνου μετά την σύλληψη του 66χρονου - Θέμα χρόνου η μεταγωγή του 66χρονου στις Αρχές των Χανίων
  • Συγκλονισμένη η περιοχή από την σύλληψη 66χρονου Χανιώτη 10 χρόνια μετά το φονικό
  • Τι λένε στην ΚΡΗΤΗ TV συγχωριανοί του 76χρονου κτηνοτρόφου
  • Οικογένεια θύματος: «Είναι δικαίωση για εμάς…»
  • Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος στο Μαντρί του θύματος 
  • Αντίστροφα κυλά πλέον ο χρόνος για την μεταγωγή στην Κρήτη του 66χρονου Χανιώτη που συνελήφθη το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στην Αθήνα και κατηγορείται για την στυγερή δολοφονία του 76χρονου κτηνοτρόφου, Στέλιου Τσαπάκη στον Καβρό Αποκορώνου τον Ιανουάριο του 2012. 

    Μέλη της οικογένειας του άτυχου κτηνοτρόφου πληροφορήθηκαν με ανακούφιση την σύλληψη του φερόμενου ως δράστη, κάνοντας λόγο για δικαίωση της μνήμης του ανθρώπου τους, ενώ συγχωριανοί του θύματος μιλούν στην ΚΡΗΤΗ TV για το φονικό που εξακολουθεί, όπως λένε, να συγκλονίζει την περιοχή τους. 

    Διαβάστε επίσης ⇒

    Συνελήφθη δέκα χρόνια μετά για έγκλημα που διέπραξε στον Αποκόρωνα (βίντεο)

    Ειδικότερα, μνήμες από τη στυγερή δολοφονία του 76χρονου Στέλιου Τσαπάκη που σημειώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2012, ξύπνησαν στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Καβρού Αποκορώνου, στο άκουσμα της είδησης ότι ο φερόμενος ως δράστης, έπεσε τελικά στα χέρια της αστυνομίας 10 ολόκληρα χρόνια μετά από την αποτρόπαια πράξη του.

    Ο 66χρονος σήμερα Χανιώτης, που είχε ταυτοποιηθεί ένα χρόνο μετά την δολοφονία, είχε διαφύγει στην Βουλγαρία, όπου και κρυβόταν. Τελευταία όμως είχε επιστρέψει στην χώρα όπου το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας άνδρες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στην περιοχή των Άνω Λιοσίων. 

    Μέλη της οικογένειας του άτυχου κτηνοτρόφου, που όλα αυτά τα χρόνια περιμέναν καρτερικά την ώρα της σύλληψης του φερόμενου ως δράστη - που έκοψε το νήμα της ζωής του δικού τους ανθρώπου - κάνουν λόγο για δικαίωση ευχαριστώντας την ελληνική αστυνομία που έστω και μετά από μία δεκαετία έδωσε τέλος στο μαρτύριο που βιώνουν. 

    Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

    Ο άτυχος κτηνοτρόφος που διατηρούσε κρεοπωλείο στον Καβρό την μοιραία εκείνη ημέρα βρισκόταν στο καφενείο του χωριού του όταν ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε τον έκανε να αποχωρήσει.

    Λίγες ώρες αργότερα μέλη της οικογένειας του άρχισαν να τον αναζητούν πηγαίνοντας στο ποιμνιοστάσιο τους. Αρχικά εντόπισαν το αυτοκίνητό του, ενώ αφού έσπασαν την κλειδωμένη πόρτα του μικρού δωματίου που υπάρχει μέσα στο μαντρί, βρήκαν τον 76χρονο μέσα σε μία λίμνη αίματος.

    Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση ο άτυχος άνδρας είχε δεχτεί χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, ενώ ο θάνατος του προήλθε από την βολίδα που διαπέρασε την κοιλιακή χώρα και σφηνώθηκε την σπονδυλική του στήλη.

    Συγχωριανοί του 76χρονου κτηνοτρόφου μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV περιγράφουν το θύμα ως έναν καλοσυνάτο και εργατικό άνθρωπο, που με κόπο μεγάλωσε τα παιδιά του χωρίς ποτέ να δώσει κανένα δικαίωμα στο χωριό. 

    Ο 66χρονος Χανιώτης, που συνελήφθη δυνάμει εντάλματος διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο και για ληστεία, ενώ έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιων του Εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών. Τα επόμενα 24ωρα προγραμματίζεται η μεταγωγή του στην Κρήτη, προκειμένου να οδηγηθεί στις ανακριτικές αρχές των Χανίων. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News