Χανιά: Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από τον δήμο - Διανομή κρέατος και γλυκισμάτων

Κρήτη
Χανιά: Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από τον δήμο - Διανομή κρέατος και γλυκισμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Πέμπτη 14 Απριλίου η διανομή γλυκισμάτων από το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 470 οικογένειες που εξυπηρετούνται σε όλο τον Δήμο Χανίων

Σειρά δράσεων με στόχο την ενίσχυση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ενόψει του Πάσχα υλοποιεί το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας ΑμΕΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου, ξεκίνησε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο η δωρεάν διανομή κρέατος και γλυκισμάτων για ωφελούμενους της δομής και θα ολοκληρωθεί την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου.

Παράλληλα, σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, από το Κέντρο Κοινότητας ΡΟΜΑ Σούδας διανέμονται σε 20 ωφελούμενες οικογένειες καταυλισμών της πόλης κρέας, τρόφιμα, γλυκίσματα και είδη καθαριότητας-ευπρεπισμού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Πέμπτη 14 Απριλίου η διανομή γλυκισμάτων από το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 470 οικογένειες που εξυπηρετούνται σε όλο τον Δήμο Χανίων. Σε 110 οικογένειες από αυτές, που έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, προσφέρονται επιπλέον κρέας, τρόφιμα και γλυκίσματα.

Τέλος, τα καθιερωμένα «Γεύματα Αγάπης» θα προσφερθούν σε ευάλωτες ομάδες, ευπαθείς ομάδες και αστέγους την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα (24 και 25 Απριλίου 2022), στις 11:30, στον χώρο του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας.

Με αφορμή αυτές τις δράσεις, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη τόνισε: «Ο βαθμός ευαλωτότητας αρκετών συνανθρώπων μας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και ως Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής οφείλουμε έμπρακτα να δείχνουμε τη συμπαράστασή μας και να στεκόμαστε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη. Ιδίως αυτές τις ημέρες, όπου το μήνυμα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Θεανθρώπου δεν είναι άλλο από την αγάπη για τον συνάνθρωπο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News