Χανιά: Αναβαθμίζεται η περιοχή των παραδοσιακών βυρσοδεψίων της πόλης

Κρήτη
Χανιά: Αναβαθμίζεται η περιοχή των παραδοσιακών βυρσοδεψίων της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την ανάπλαση της περιοχής των Ταμπακαριών στην πόλη των Χανίων, καθώς προκηρύχθηκε η σχετική μελέτη

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την ανάπλαση της περιοχής των Ταμπακαριών στην πόλη των Χανίων, καθώς προκηρύχθηκε η σχετική μελέτη.

Η μελέτη αφορά την περιοχή των οδών Βιβιλάκη και Φραγκοκάστελου καθώς και την περιοχή της Αγίας Κυριακής, που μετά το τέλος των εργασιών θα αλλάξουν ριζικά όψη, καθώς θα γίνει ανακατασκευή οδών και πεζοδρομίων, διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία χώρου στάθμευσης.

Στα έργα περιλαμβάνονται, επίσης, ειδικές κατασκευές όπως καθιστικά, χειρολισθήρες, αστικός εξοπλισμός, φωτισμός, ποδηλατοστάσια, καλαθάκια απορριμμάτων. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν εργασίες πρασίνου όπως η δημιουργία ζώνης πράσινου, η πλήρωση νησίδων με φυτική γη, η φύτευση δένδρων και θάμνων.

Η περιοχή των Ταμπακαριών αποτελεί ιδιαίτερο σημείο αναφοράς για την πόλη των Χανίων, καθώς σε αυτήν υπάρχει το συγκρότημα των παλιών παραδοσιακών βυρσοδεψίων, ενώ ήδη έχουν αναπτυχθεί και δραστηριοοποιούνται, με την αξιοποίηση παλαιών κτιρίων, επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News