Τραγωδία στο Νοσοκομείο Χανίων: Ηλικιωμένος πήδηξε στο κενό από ύψος 12 μέτρων

Κρήτη
Τραγωδία στο Νοσοκομείο Χανίων: Ηλικιωμένος πήδηξε στο κενό από ύψος 12 μέτρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 81χρονος βούτηξε στο κενό ύψους 12 μέτρων, μπροστά τα μάτια της συζύγου του

Βουτιά θανάτου από τον 3ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων έκανε τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Μαρτίου, ηλικιωμένος ο οποίος νοσηλευόταν στην ουρολογική κλινική.

Με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ο 81χρονος εκμεταλλεύτηκε την ολιγόλεπτη απουσία της συζύγου του και έπεσε στο κενό.

Δεν είναι ωστόσο το μοναδικό περιστατικό ασθενούς που δίνει τέλος στη ζωή του πηδώντας από παράθυρο ή μπαλκόνι του νοσηλευτικού ιδρύματος ενώ συνολικά η Κρήτη βρίσκεται στη θλιβερή δεύτερη θέση σε ποσοστό αυτοκτονιών το 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Στην πρώτη θέση είναι η Αττική με 23%. 

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Μπέα, ο ηλικιωμένος έπασχε από ψυχωσικό σύνδρομο.

Τον ηλικιωμένο πρόσεχε η 66χρονη σύζυγος του από την Ουκρανία η οποία στις δύο τα ξημερώματα βγήκε για λίγα λεπτά από το δωμάτιο. Όταν επέστρεψε, το μοιραίο είχε συμβεί. Ο διοικητής του νοσοκομείου διέταξε ως είθισται τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία αναλαμβάνει η ιατρική υπηρεσία του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις δύο τα ξημερώματα ο 81χρονος, πιθανώς αισθάνθηκε έντονη σύγχυση, κατευθύνθηκε προς το παράθυρο της Ουρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου και βούτηξε στο κενό ύψους 12 μέτρων. Σημειώνεται, πως όλα συνέβησαν μπροστά τα μάτια της συζύγου του.

Από νωρίς ωστόσο, είχε παρουσιάσει παράξενη συμπεριφορά, βρισκόταν σε υπερδιέγερση και είχε τάσεις φυγής. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ειδοποιήθηκε ψυχίατρος η οποία του χορήγησε ειδική αγωγή. 

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους με πανομοιότυπο τρόπο προκαλεί σοκ. Μόνο την τελευταία δεκαετία στα Χανιά έχουν σημειωθεί έξι περιστατικά.

  • Τον Μάιο του 2012 30χρονος έκανε βουτιά θανάτου από τον 5ο όροφο του Νοσοκομείου της πόλης.
  • Τον Φεβρουάριο του 2015 μία 39χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με νευρική ανορεξία στην Παθολογική Κλινική, πήδηξε από τον 4ο όροφο.
  • Τον Ιούνιο του 2015 26χρονος έπεσε από τον 5ο όροφο.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2019 87χρονος έπεσε από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου έξω από τη χειρουργική κλινική.
  • Τον Μάρτιο του 2020 60χρονη έχασε τη ζωή της, πηδώντας από΄ τον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου.
  • Τον Φεβρουάριο του 2021 70χρονος έκανε "βουτιά στο κενό" από τον 5ο όροφο του κτηρίου.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο αυτοκτονιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης η Κρήτη το 2021  κατέγραψε ποσοστό 21%.

Η κλινική χθες το βράδυ της Πέμπτης κάλεσε την ασφάλεια και την ψυχίατρο εφημερίας για να εξετάσει τον 81χρονο, όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας. «Ο 81χρονος που εξετάστηκε από ψυχίατρο, ήταν παραληρηματικός και συγχυτικός, έλεγε ασυναρτησίες, γι αυτό και του δόθηκε ειδική αγωγή».

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News