Χανιά: Η δημιουργία ΚΕΠ για τον τουρισμό, κοινός στόχος ΕΟΤ και δήμου

Κρήτη
Χανιά: Η δημιουργία ΚΕΠ για τον τουρισμό, κοινός στόχος ΕΟΤ και δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως εκτιμούν και οι δύο πλευρές, το Κέντρο θα μπορεί να λειτουργήσει από το καλοκαίρι του 2023, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του κτιρίου όπου θα εγκατασταθούν οι υπηρεσίες του

Η δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τουρισμού σε χώρο του υπό ανέγερση κτιρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης είναι ο κοινός στόχος του δήμου και του ΕΟΤ, όπως αναφέρθηκε σε συνάντηση του γγ του Οργανισμού, Δημήτρη Φραγκάκη, με το δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Όπως εκτιμούν και οι δύο πλευρές, το Κέντρο θα μπορεί να λειτουργήσει από το καλοκαίρι του 2023, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του κτιρίου όπου θα εγκατασταθούν οι υπηρεσίες του.

Σε δηλώσεις τους, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και ο δήμαρχος Χανίων, αφού αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα λειτουργίας μιας τέτοιας δομής, επεσήμαναν ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών πληροφόρησης σε θέματα τουρισμού, με τον κ. Φραγκάκη να τονίζει ότι αυτή η μονάδα θα μπορεί να αποτελέσει «πιλότο», για τη λειτουργία αντίστοιχων Κέντρων και σε αλλες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Φραγκάκης, αναφερόμενος στην νέα τουριστική χρονιά, εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι καλύτερη από το 2021, επισημαίνοντας ότι στόχος των προσπαθειών του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η διατήρηση των υψηλών δεικτών αναφορικά με την ποιότητα των τουριστών που το 2021 επισκέφθηκαν τη χώρα.

Στη συνάντηση με το δήμαρχο Χανίων έγινε αναφορά και στην προετοιμασία της πόλης, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, η πορεία των έργων ανάπλασης και υποδομής στην πόλη, με τον κ. Σημανδηράκη να στέκεται ιδιαίτερα στο επίπεδο συνεργασίας με τον ΕΟΤ καθώς και στο σχεδιασμό του δήμου για βελτίωση και αναβάθμιση, τόσο των υποδομών όσο και των παρεχομένων υπηρεσιών.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News