Γηροκομείο στα Χανιά: Ερωτηματικά και οργή για την λειτουργία της δομής - Παραμένει ανοικτή παρά τις αποκαλύψεις (βίντεο)

Κρήτη
Γηροκομείο στα Χανιά: Ερωτηματικά και οργή για την λειτουργία της δομής - Παραμένει ανοικτή παρά τις αποκαλύψεις (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσωρινά ελεύθεροι οι τρεις εμπλεκόμενοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης - Ερωτήματα και οργή για τη λειτουργία της δομής
  • Προφυλακίστηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι για τον οίκο ευγηρίας στα Χανιά
  • Προσωρινά ελεύθεροι τρεις εμπλεκόμενοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης
  • 30 άτομα εμπλέκονται συνολικά στην υπόθεση
  • 22 ώρες κράτησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων
  • Την προσωρινή κράτηση των δύο ιδιοκτητριών, του γιατρού και του ψυχιάτρου του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά, αποφάσισαν  τα ξημερώματα - μετά από μια μαραθώνια  ανακριτική διαδικασία που διήρκεσε 22 ώρες - οι ανακριτικές Αρχές.

    Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας της δομής. Ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος εκ της υπεράσπισης, αμφισβήτησε την διαδικασία δηλώντας ότι «προτιμήθηκε η ταχύτητα από την δικαιοσύνη».  

    Υπενθυμίζεται ότι οι επτά κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή αλλά και απόπειρες θανάτων. Στο μεταξύ σοκάρουν οι καταγγελίες συγγενών αλλά και πρώην εργαζόμενων  που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ πάνδημη είναι η απαίτηση για απόλυτη διαλεύκανση της υπόθεσης που προσβάλει την ανθρωπότητα.

    Να αποδοθούν οι ευθύνες σε φυσικούς και όχι μόνο αυτουργούς της υπόθεσης ζητά η κοινωνία που παρακολουθεί άφωνη  το γαϊτανάκι αποποίησης ευθυνών στο οποίο επιδίδονται οι έχοντες τις ευθύνες ελέγχου της ορθής λειτουργίας της δομής.

    Τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα στον απόηχο των φρικιαστικών λεπτομερειών που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την λειτουργία της δομής.

    Οι μαρτυρίες που συγκλόνισαν:

    Στις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο γηροκομείο-κολαστήριο των Χανίων, αλλά και το πώς κατέληξε η μητέρα του, αναφέρθηκε ο κ. Χουρδάκης. «Η μητέρα μου όταν μπήκε εκεί μέσα περπατούσε κανονικά και τέσσερις μήνες μετά βρέθηκε δεμένη με καταστολές, την ξεκάνανε και εκείνη και τους υπόλοιπους ηλικιωμένους».

    Τα παιδιά της άτυχης γυναίκας δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί της για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έχοντας έτσι άγνοια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε η μητέρα τους: «Από την στιγμή που ξεκίνησε η καραντίνα δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε. Το τραγικό της όλης ιστορίας είναι ότι μας κοροϊδεύαν. Μου έλεγαν ότι η μητέρα μου έχει ουρολοίμωξη!», ότι ανέλαβε ο γιατρός και άλλα.

    Διαβάστε επίσης 

    Γηροκομείο στα Χανιά: Κρίθηκαν τέσσερις προφυλακιστέοι και τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι

    Μετά από μαρτυρίες αποκαλύφθηκε η αλήθεια – «Την άφησαν αβοήθητη με αιμορραγία για 3 μέρες μέχρι που πέθανε»

    Η μητέρα του κ. Χουρδάκη είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, όπως αναφέρουν μάρτυρες, δεν είχε όμως την κατάλληλη περίθαλψη και βοήθεια. Της έδεσαν έναν επίδεσμο στο κεφάλι, έχασε τις αισθήσεις της, και μετά από τρεις ημέρες αβοήθητη, με αιμοραγία, έφυγε.

    «Μετά από το θάνατό της, όταν πήγε ο αδερφός μου, δεν τον άφησαν να την δει, μέχρι να την ντύσουν. Αυτό που διαπίστωσα εγώ, κατά την κηδεία, όταν αφαιρέθηκαν τα λουλούδια από πάνω της, είδα τις μελανιές και τους επιδέσμους στα χέρια της».

    https://www.youtube.com/watch?v=VqlyX-PtDQs?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

    «Μετά της καταθέσεις των μαρτύρων καταλάβαμε ότι η μητέρα μου, ενώ ήταν δεμένη έπεσε από το κρεβάτι και χτύπησε το κεφάλι της και την άφησαν χωρίς καμία περίθαλψη!». Παρόλο που μάρτυρας ανέφερε ότι η σχισμή ήταν μεγάλη και αιμορραγούσε, οι υπεύθυνοι την άφησαν με ένα απλό επίδεσμό, ώσπου τρεις μέρες αφού είχα χάσει τις αισθήσεις της πέθανε. «Μας μιλούσαν στο τηλέφωνο και μας έλεγαν πως όλα είναι καλά!», αναφέρει φανερά εκνευρισμένος ο γιος της αδικοχαμένης γυναίκας.

    Συγκλονιστική μαρτυρία ηλικιωμένου που βίωσε τον εφιάλτη

    Εφιαλτικές εμπειρίες που σημάδεψαν τα γηρατειά του, βίαιες συμπεριφορές σε βάρος του ίδιου και άλλων ηλικιωμένων και καταστάσεις που δεν τις χωρά ανθρώπινος νους, περιέγραψε ο 76χρονος Χρήστος Δερμιτζάκης και η σύζυγός του Ελένη.

    Οι δύο άνθρωποι μίλησαν για υποσιτισμό, βασανιστήρια, άθλιες συνθήκες υγιεινής, για φέρετρα στο υπόγειο, γέροντες και γερόντισσες που καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια. «Νεκροταφείο» αποκαλούσαν οι ίδιοι το γηροκομείο στο οποίο είχαν την ατυχία να μπουν, ως φιλοξενούμενος ο πρώτος και ως επισκέπτρια η δεύτερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News