Γηροκομείο στα Χανιά: Κρίθηκαν τέσσερις προφυλακιστέοι και τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι

Κρήτη
Γηροκομείο στα Χανιά: Κρίθηκαν τέσσερις προφυλακιστέοι και τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου των Χανίων και η κόρη της, ο γιατρός που ήταν και υγειονομικός υπεύθυνος του οίκου και ο ψυχίατρος - Οι απολογίες ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα

Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, τα ξημερώματα, τελείωσε η διαδικασία της απολογίας των «επτά», καθώς με απόφαση των ανακριτικών αρχών των Χανίων η διαδικασία δεν θα σταματούσε μέχρι να απολογηθεί και ο τελευταίος .

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία κρίθηκαν 4 προφυλακιστέοι και 3 ελεύθεροι για την υπόθεση με το γηροκομείο – κολαστήριο.

Ειδικότερα προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις από τους επτά, η ιδιοκτήτρια και η κόρη της συνδιαχειρίστρια, ο γιατρός που ήταν και ο υγειονομικός υπεύθυνος του οίκου ευγηρίας και ο ψυχίατρος.

Ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκαν οι δυο νοσηλευτές και ο διοικητικός υπάλληλος.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου, πρώτη πέρασε το κατώφλι του ανακριτή η 67χρονη ιδιοκτήτρια της μονάδας, η οποία για πάνω από 3,5 ώρες προσπαθούσε να αντικρούσει τις κατηγορίες. Ακολούθησε η κατάθεση του 70χρονου ψυχιάτρου και εν συνεχεία η απολογία της 47χρονης συνιδιοκτήτριας και κόρης της 67χρονης.

Οι προαναφερθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία, παραβάσεις του Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών.

Έξω από το χώρο του δικαστικού μεγάρου Χανίων υπήρχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας συγγενικά πρόσωπα ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στη δομή, κάποιοι εκ των οποίων αποδοκίμασαν έντονα τους κατηγορουμένους κατά την προσέλευσή, ενώ άλλοι δήλωναν την συμπαράσταση τους.

Μάλιστα, έντονες ήταν οι αντιδράσεις συγγενών των ηλικιωμένων, κατά την αποχώρηση της  67χρονης ιδιοκτήτριας της δομής από την Εισαγγελία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News