Ανοίγουν τελικά τα σχολεία στα Χανιά - Οι εξαιρέσεις

Χανιά
Ανοίγουν τελικά τα σχολεία στα Χανιά - Οι εξαιρέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στα Χανιά

Σύγχυση επικράτησε το απόγευμα και στην περιφερειακή ενότητα Χανίων για την συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης στα σχολεία των Χανίων, με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν προβλήματα εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα και με γνώμονα την πρόγνωση του καιρού, οι περισσότεροι δήμοι νωρίτερα μέσα στην ημέρα ανακοίνωσαν το άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ κάποιοι αποφάσισαν παράταση της αναστολής λειτουργίας, λόγω των δυσμενών συνθηκών.

Μετά από την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Οικονόμου επικράτησε αναστάτωση, καθώς οι γονείς κυρίως στο δήμο Χανίων δεν γνώριζαν ποια τελικά από τις δύο αποφάσεις θα ισχύσει.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, μετά από επικοινωνία που είχε με τους δημάρχους, διευκρίνισε ότι για τα Χανιά θα ισχύσουν οι αποφάσεις των κατά τόπους δήμων και όχι η ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με αυτές,

  • Στο δήμο Χανίων ανοικτά θα είναι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με εξαίρεση το Δημοτικό Σχολείο Κατοχωρίου και το Νηπιαγωγείο Κεραμειών.
  • Στο δήμο Σφακίων κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για σήμερα και αύριο, με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία του Βουβά και της Σκαλωτής.
  • Στο δήμο Καντάνου Σελίνου, ο δήμαρχος κ. Αντώνης Περράκης έκανε γνωστό ότι τα σχολεία του δήμου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της Παλαιόχωρας και της Κουντούρας.
  • Στο δήμο Αποκορώνου τα σχολεία θα λειτουργήσουν, εκτός της Ασή Γωνιάς.
  • Επίσης, στο δήμο Κισσάμου επαναλειτουργούν τα σχολεία με εξαίρεση το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Έλους.
  • Τέλος, κανονικά θα πραγματοποιηθεί η διά ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία του δήμου Πλατανιά.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News